Stavljena tačka - Rajola pobijedio Milan!

Kraći ugovor, klauzula ni 50 ni 100 miliona, poznati procenti… Završen ključni sastanak Milanovih direktora, dvojice Rajola i Donarumine poridice. Milan pristao na nove uslove.

Fudbal 07.07.2017 | 12:15
Stavljena tačka - Rajola pobijedio Milan!
Nazire se kraj sapunice koja se svima popela na glavu! Đanluiđi Doanruma će produžiti ugovor sa Milanom kao što je i najavaljeno pre nekoliko dana posle poboljšane ponude Rosonera. Ali pod novim uslovima, danas dogovorenim na ključnom sastanku. Mladi golman će za vikend i zvanično staviti paraf na novu vernost Milanu…

U klupskim prostorijama su se danas asatali Milanov direktori Fasone i Mirabeli, igračevi zastupnici Mino i Enco Rajola, njihov advokat Vitorio Rigo i Donarumin otac Alfonso. Svi osim Đanluiđija Donarume koji je sa devojkom i bratom otišao na odmor na Ibicu…

Postignut je konačan sporazum, ali je Milan opet morao da “savije kičmu”. Rajola je uspeo da izboksuje nove ustupke milanskog kluba. Ostaje dogovorena plata od pre nekoliko dana. Donaruma će zarađivati 6.000.000 evra tokom petogodišnjeg ugovora. Takođe, Milan će morati da vrati njegovog brata Antonija iz Asteras Tripolisa i obezbedi mu mesto u prvom timu. Najverovatnije kao trećeg golmana. Uz platu od 1.000.000 evra po szeoni! Primera rada, isti novac trenutno zarađuje najbolji Milanov igrač iz prošle sezone Suso.

Ono što je Rajola večeras uspeo je da promeni su dužina ugovora i otkupna klauzula za Donarumu. Umesto ranije dogovorenih pet, ugovor će biti na četiri godine. Što samo pokazuje da Rajola ne planira da se njegov klijent duže zadržava u Milanu.

Milan je nudio klauzulu od 50.000.000 evra ako se klub ne plasira u Ligu šampiona i 100.000.000 evra ako se plasira. Rajola nije želeo. Izborio se za jednistvenu fiksnu klauzulu od 8.000.00 evra. Dakle, ko od ovog leta ponudi pomenutu sumu za Donarumu, može da ga vodi…

Takođe, Rajola je uspeo da “ugradi” i svoje procente od buduće prodaje. Pored zagarantovane menadžerske komisije koja mu pripada, on je uspeo da se izbori i za pet odsto od obeštećenja u (eventulano) narednom transferu Donarume. To prema oktupnoj klauzuli znači da Rajola uzima Milanu 4.000.000 evra.

Kada se sve sabere, Rajola je pobedio. Iako je Milan mogao da prođe i gore… Na kraju je ugovor produžen najviše zahvaljujući želji porodice da Điđo ostane na San Siru. Rajola je izboksovao najbolje uslove za sebe.

Otkupna kaluzula od 80.000.000 evra nije nepremostiva prepreka za najbogatije klubove Erope, a imajući u vidu Rajoline veze sa Mančester Junajted ili Pari Sen Žermenom, Milan će možda uskoro morati da se pomiri sa gubitkom golmana. Makar će izvući lepu sumu za njega i neće ga izgubiti džabe ili za 20.000.000 kao što je izgledalo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar