ЛЕ - преглед квалификација...

Спаваш ли мирно, Штурме? Подгоричка Младост лети високо! Сјајни тим Дејана Вукићевића у другом колу квалификација за Лигу Европе.  Пропаст Сарајева, мерак Жеље и еврогол из корнера! Шахтјор ојађен у Литванији! Белоруски тим елиминисан због судијске грешке.

Фудбал 07.07.2017 | 00:10
ЛЕ - преглед квалификација...
Без већих изненађења у првим мечевима данашњег програма реванша првог кола Лиге Европе. Фаворити су оправдали ту улогу на папиру, па смо тако видели сигурне победе АЕЛ-а из Лимасола, Макабија из Тел Авива, Леха из Познања и мађарског Ференцвароша.

Успешни су били и клубови из региона, посебно Македонци који су прославили убедљиве победе Шкендије над Дачијом (4:0) и Работничког над екипом Тре Пене од чак 6:0 за лаган пролаз у друго коло. Једино Пелистер није имао никакве шансе у дуелу са пољским Лехом.

Представник Босне и Херцеговине Широки Бријег рутински је одбранио предност од два гола из првог меча и ремијем против казахстанског Ордабасија (0:0) оверио пласман у следећу рунду.

Најконторверзнији меч одигран је у Литванији где је белоруски Шахтјор Солигорск изгледа оштећен јер му је поништен чист погодак у надокнади времена утакмице са Судувом. Да је главни судија из Шкотске признао гол било би 2:2 и Шахтјор би отишао даље, овако Литванци одоше у наредну рунду победом од 2:1, после 0:0 у првом мечу.

Подгоричка Младост је била сигурна и у реваншу у Јерменији против Ганџасара где је убедљивим тријумфом од 3:0 оверила пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Црногорски тим у којем су својевремено поникли асови као што су Дејан Савићевић, Предраг Мијатовић и Стеван Јоветић је тако обезбедио својим фановима још један истински спектакл у наредној рунди пошто ће им у другом колу противник бити аустријски Штурм из Граца.

Данас су пулени Дејана Вукићевића били за класу бољи, а до победоносних погодака стигли су у другом полувремену. Голове за Младост постигли су Петровић у 68. минуту односно Калуђеровић и Раичевић у надокнади времена за убедљивих 3:0.

Једно од изненађења овог поподнева приредио је литвански Тракај који је још једном победио шкотски Сент Џонстон, овај пут са 1:0 и избацио га из Лиге Европе. Каират, стари знанац Црвене звезде, није имао проблема на гостовању Атлантасу (2:1).

Словеначке Домжале је направио преокрет у Естонији и после заостатка од 1:2 на полувремену славио са 3:2 против Флоре у Талину.

Од осталих мечева издвајамо још једну убедљиву партију српске колоније у Словану из Братиславе која је убедљиво поразила Пјуник из Јеревана са 5:0. Екипа Ивана Вукомановића одиграла је још један добар меч, а Александар Чаврић и Вукан Савићевић уписали су по асистенцију.

Највећа драма у реваншима првог кола Лиге Европе вечерас је виђена на Кошеву где је Сарајево после велике борбе и једанаестераца елиминисано од стране молдавске Зарије - 5:6 (2:1, 2:0).

Ништа није слутило на неуспех босанског тима посебно после првих 45 минута у којима су згромили госте са 2:0 головима Хебибовића и Кадушића са беле тачке. Ипак, у наставку из првог атака на гол домаћина Зарија је смањила резултат у 60. минуту преко Загинаилова.

Ипак, жалиће дуго фудбалери Сарајева због прилике из 87. када је Црнкић промашио ударац са беле тачке и пропустио шансу да одведе Сарајевљане у друго коло. У продужетку је екипи у бордо дресовима све дошло на наплату, чак и онај примљен гол са пола терена у првом мечу, па су на пенал-рулету доживели ударац већ на старту похода на Европу.

Док бордо део Сарајева тугује, онај плави се радује. Жељезничар је у сјајном мечу ремизирао са Зетом у Подгорици (2:2) и укупном победом од 3:2 прошао у наредну рунду. Лоше вече за црногорске тимове заокружила је Сутијеска која није ни запретила Левском (0:0) па је и она испала.

Од осталих тимова из региона обрукала се Олимпија која је поново поражена од финског ВПС-а и то код куће у Љубљани - 0:1. Ипак, за част словеначког фудбала побринула се горица која је избацила Ширак и са Домжалама наставила поход на Лигу Европе.

Хрватски Осијек није имао проблема у реваншу са Санта Коломом из Андоре (4:0), а један од најефектнијих голова ове вечери пао је у Аустрији где је Алтах прошао даље после ремија са грузијском Чухуром (1:1). Тамо је наиме фудбалер домаћина Стефан Нутз постигао гол из корнера. Прелеп...

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ - 1. КОЛО (РЕВАНШИ)

АЕЛ Лимасол (Кипар) - Сент Џозефс (Гибралтар) 6:0 (3:0)
Дачија (Молдавија) - Шкендија (Македонија) 0:4 (0:2)
Тирана (Албанија) - Макаби Тел Авив (Израел) 0:3 (0:0)
Милсами (Молдавија) - Фола Еш (Луксембург) 1:1 (1:0)
Ордабаси (Казахстан) - Широки Бријег (БиХ) 0:0
Пелистер (Македонија) - Лех (Пољска) 0:3 (0:1)
Јелгава (Летонија) - Ференцварош (Мађарска) 0:1 (0:1)
Судува (Литванија) - Шахтјор Солигорск (Белорусија) 2:1 (1:1)
Работнички (Македонија) - Тре Пене (Сан Марино) 6:0 (2:0)
Атлантас (Литванија) -  Каират (Казахстан) 1:2 (1:2)
Флора (Естонија) - Домжале (Словенија) 2:3 (2:1)
Ганџасар (Јерменија) - Младост Подгорица (Црна Гора) 0:3 (0:0)
Хелсинки (Финска) - Конахс (Велс) 3:0 (2:0)
СЈК (Финска) - Рејкјавик (Исланд) 0:2 (0:0)
Тракај (Литванија) - Сент Џонстон (Шкотска) 1:0 (0:0)
Лијепаја (Летонија) - Крусејдерс (Северна Ирска) 2:0 (1:0)
АИК (Шведска) - Клаксвик (Фарска Острва) 5:0 (5:0)
Ботев (Бугарска) - Партизани (Албанија) 1:0 (1:0)
Диферданж (Луксембург) - Зира (Азербејџан) 1:2 (1:0)
Дунав Русе (Бугарска) - Иртиш Павлодар (Казахстан) 0:2 (0:1)
Интер Баку (Азербејџан) - Младост Лучани (Србија) 2:0 (1:0)
Ружомберок (Словачка) - Војводина (Србија) 2:0 (0:0)
Слован (Словачка) - Пјуник (Јерменија) 5:0 (2:0)
Торпедо Кутаиси (Грузија) - Тренчин (Словачка) 0:3 (0:1)
Вадуц (Лихтенштајн) - Бала (Велс) 3:0 (3:0)
Бангор Сити (Велс) - Лингби (Данска) 0:3 (0:3)
НСИ Рунавик (Фарска Острва) - Динамо Минск (Белорусија) 0:2 (0:1)
Б36 Торшавин (Фарска Острва) - Каљу (Естонија) 1:2 (0:1)
Сарајево (Босна и Херцеговина) - Зариа Балти (Молдавија) 5:6 (2:1, 2:0)
Приштина - Норчепинг (Шведска) 0:1 (0:0)
Олимпија (Словенија) - ВПС (Финска) 0:1 (0:0)
Флоријана - Црвена звезда (Србија) 3:3 (1:1)
Алтах (Аустрија) - Чикура (Грузија) 1:1 (1:0)
Фолгоре (Сан Марино) - Валета (Малта) 0:1 (0:0)
Јагјелонија (Пољска) - Динамо Батуми (Грузија) 3:0 (0:0)
Горица (Словенија) - Ширак Гјумри (Јерменија) 2:2 (1:1)
Санта Хулија (Јерменија) - Скендербег (Албанија) 0:5 (0:2)
Сутјеска (Црна Гора) - Левски (Бугарска) 0:0
Вашаш (Мађарска) - Беитар Јерусалем (Израел) 0:3 (0:1)
Зета (Црна Гора) - Жељезничар (Босна и Херцеговина) 2:2 (1:1)
Балимена (Северна Ирска) - Од (Норвешка) 0:2 (0:0)
Колрејн (Северна Ирска) - Хаугесунд (Норвешка) 0:0
Корк Сити (Ирска) - Левадија (Естонија) 4:2 (1:2)
Дери Сити (Северна Ирска) - Митјиланд (Данска) 1:4 (1:2)
Осијек (Хрватска) - Санта Колома (Андора) 4:0 (2:0)
Шамрок (Ирска) - Стјарнан (Исланд) 1:0 (1:0)
Линколн (Гибралтар) - АЕК Ларнака (Кипар) 1:1 (0:5)
Валур (Исланд) - Венспилс (Летонија) 1:0 (0:0)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар