LE - pregled kvalifikacija...

Spavaš li mirno, Šturme? Podgorička Mladost leti visoko! Sjajni tim Dejana Vukićevića u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.  Propast Sarajeva, merak Želje i evrogol iz kornera! Šahtjor ojađen u Litvaniji! Beloruski tim eliminisan zbog sudijske greške.

Fudbal 07.07.2017 | 00:10
LE - pregled kvalifikacija...
Bez većih iznenađenja u prvim mečevima današnjeg programa revanša prvog kola Lige Evrope. Favoriti su opravdali tu ulogu na papiru, pa smo tako videli sigurne pobede AEL-a iz Limasola, Makabija iz Tel Aviva, Leha iz Poznanja i mađarskog Ferencvaroša.

Uspešni su bili i klubovi iz regiona, posebno Makedonci koji su proslavili ubedljive pobede Škendije nad Dačijom (4:0) i Rabotničkog nad ekipom Tre Pene od čak 6:0 za lagan prolaz u drugo kolo. Jedino Pelister nije imao nikakve šanse u duelu sa poljskim Lehom.

Predstavnik Bosne i Hercegovine Široki Brijeg rutinski je odbranio prednost od dva gola iz prvog meča i remijem protiv kazahstanskog Ordabasija (0:0) overio plasman u sledeću rundu.

Najkontorverzniji meč odigran je u Litvaniji gde je beloruski Šahtjor Soligorsk izgleda oštećen jer mu je poništen čist pogodak u nadoknadi vremena utakmice sa Suduvom. Da je glavni sudija iz Škotske priznao gol bilo bi 2:2 i Šahtjor bi otišao dalje, ovako Litvanci odoše u narednu rundu pobedom od 2:1, posle 0:0 u prvom meču.

Podgorička Mladost je bila sigurna i u revanšu u Jermeniji protiv Gandžasara gde je ubedljivim trijumfom od 3:0 overila plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crnogorski tim u kojem su svojevremeno ponikli asovi kao što su Dejan Savićević, Predrag Mijatović i Stevan Jovetić je tako obezbedio svojim fanovima još jedan istinski spektakl u narednoj rundi pošto će im u drugom kolu protivnik biti austrijski Šturm iz Graca.

Danas su puleni Dejana Vukićevića bili za klasu bolji, a do pobedonosnih pogodaka stigli su u drugom poluvremenu. Golove za Mladost postigli su Petrović u 68. minutu odnosno Kaluđerović i Raičević u nadoknadi vremena za ubedljivih 3:0.

Jedno od iznenađenja ovog popodneva priredio je litvanski Trakaj koji je još jednom pobedio škotski Sent Džonston, ovaj put sa 1:0 i izbacio ga iz Lige Evrope. Kairat, stari znanac Crvene zvezde, nije imao problema na gostovanju Atlantasu (2:1).

Slovenačke Domžale je napravio preokret u Estoniji i posle zaostatka od 1:2 na poluvremenu slavio sa 3:2 protiv Flore u Talinu.

Od ostalih mečeva izdvajamo još jednu ubedljivu partiju srpske kolonije u Slovanu iz Bratislave koja je ubedljivo porazila Pjunik iz Jerevana sa 5:0. Ekipa Ivana Vukomanovića odigrala je još jedan dobar meč, a Aleksandar Čavrić i Vukan Savićević upisali su po asistenciju.

Najveća drama u revanšima prvog kola Lige Evrope večeras je viđena na Koševu gde je Sarajevo posle velike borbe i jedanaesteraca eliminisano od strane moldavske Zarije - 5:6 (2:1, 2:0).

Ništa nije slutilo na neuspeh bosanskog tima posebno posle prvih 45 minuta u kojima su zgromili goste sa 2:0 golovima Hebibovića i Kadušića sa bele tačke. Ipak, u nastavku iz prvog ataka na gol domaćina Zarija je smanjila rezultat u 60. minutu preko Zaginailova.

Ipak, žaliće dugo fudbaleri Sarajeva zbog prilike iz 87. kada je Crnkić promašio udarac sa bele tačke i propustio šansu da odvede Sarajevljane u drugo kolo. U produžetku je ekipi u bordo dresovima sve došlo na naplatu, čak i onaj primljen gol sa pola terena u prvom meču, pa su na penal-ruletu doživeli udarac već na startu pohoda na Evropu.

Dok bordo deo Sarajeva tuguje, onaj plavi se raduje. Željezničar je u sjajnom meču remizirao sa Zetom u Podgorici (2:2) i ukupnom pobedom od 3:2 prošao u narednu rundu. Loše veče za crnogorske timove zaokružila je Sutijeska koja nije ni zapretila Levskom (0:0) pa je i ona ispala.

Od ostalih timova iz regiona obrukala se Olimpija koja je ponovo poražena od finskog VPS-a i to kod kuće u Ljubljani - 0:1. Ipak, za čast slovenačkog fudbala pobrinula se gorica koja je izbacila Širak i sa Domžalama nastavila pohod na Ligu Evrope.

Hrvatski Osijek nije imao problema u revanšu sa Santa Kolomom iz Andore (4:0), a jedan od najefektnijih golova ove večeri pao je u Austriji gde je Altah prošao dalje posle remija sa gruzijskom Čuhurom (1:1). Tamo je naime fudbaler domaćina Stefan Nutz postigao gol iz kornera. Prelep...

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE - 1. KOLO (REVANŠI)

AEL Limasol (Kipar) - Sent Džozefs (Gibraltar) 6:0 (3:0)
Dačija (Moldavija) - Škendija (Makedonija) 0:4 (0:2)
Tirana (Albanija) - Makabi Tel Aviv (Izrael) 0:3 (0:0)
Milsami (Moldavija) - Fola Eš (Luksemburg) 1:1 (1:0)
Ordabasi (Kazahstan) - Široki Brijeg (BiH) 0:0
Pelister (Makedonija) - Leh (Poljska) 0:3 (0:1)
Jelgava (Letonija) - Ferencvaroš (Mađarska) 0:1 (0:1)
Suduva (Litvanija) - Šahtjor Soligorsk (Belorusija) 2:1 (1:1)
Rabotnički (Makedonija) - Tre Pene (San Marino) 6:0 (2:0)
Atlantas (Litvanija) -  Kairat (Kazahstan) 1:2 (1:2)
Flora (Estonija) - Domžale (Slovenija) 2:3 (2:1)
Gandžasar (Jermenija) - Mladost Podgorica (Crna Gora) 0:3 (0:0)
Helsinki (Finska) - Konahs (Vels) 3:0 (2:0)
SJK (Finska) - Rejkjavik (Island) 0:2 (0:0)
Trakaj (Litvanija) - Sent Džonston (Škotska) 1:0 (0:0)
Lijepaja (Letonija) - Krusejders (Severna Irska) 2:0 (1:0)
AIK (Švedska) - Klaksvik (Farska Ostrva) 5:0 (5:0)
Botev (Bugarska) - Partizani (Albanija) 1:0 (1:0)
Diferdanž (Luksemburg) - Zira (Azerbejdžan) 1:2 (1:0)
Dunav Ruse (Bugarska) - Irtiš Pavlodar (Kazahstan) 0:2 (0:1)
Inter Baku (Azerbejdžan) - Mladost Lučani (Srbija) 2:0 (1:0)
Ružomberok (Slovačka) - Vojvodina (Srbija) 2:0 (0:0)
Slovan (Slovačka) - Pjunik (Jermenija) 5:0 (2:0)
Torpedo Kutaisi (Gruzija) - Trenčin (Slovačka) 0:3 (0:1)
Vaduc (Lihtenštajn) - Bala (Vels) 3:0 (3:0)
Bangor Siti (Vels) - Lingbi (Danska) 0:3 (0:3)
NSI Runavik (Farska Ostrva) - Dinamo Minsk (Belorusija) 0:2 (0:1)
B36 Toršavin (Farska Ostrva) - Kalju (Estonija) 1:2 (0:1)
Sarajevo (Bosna i Hercegovina) - Zaria Balti (Moldavija) 5:6 (2:1, 2:0)
Priština - Norčeping (Švedska) 0:1 (0:0)
Olimpija (Slovenija) - VPS (Finska) 0:1 (0:0)
Florijana - Crvena zvezda (Srbija) 3:3 (1:1)
Altah (Austrija) - Čikura (Gruzija) 1:1 (1:0)
Folgore (San Marino) - Valeta (Malta) 0:1 (0:0)
Jagjelonija (Poljska) - Dinamo Batumi (Gruzija) 3:0 (0:0)
Gorica (Slovenija) - Širak Gjumri (Jermenija) 2:2 (1:1)
Santa Hulija (Jermenija) - Skenderbeg (Albanija) 0:5 (0:2)
Sutjeska (Crna Gora) - Levski (Bugarska) 0:0
Vašaš (Mađarska) - Beitar Jerusalem (Izrael) 0:3 (0:1)
Zeta (Crna Gora) - Željezničar (Bosna i Hercegovina) 2:2 (1:1)
Balimena (Severna Irska) - Od (Norveška) 0:2 (0:0)
Kolrejn (Severna Irska) - Haugesund (Norveška) 0:0
Kork Siti (Irska) - Levadija (Estonija) 4:2 (1:2)
Deri Siti (Severna Irska) - Mitjiland (Danska) 1:4 (1:2)
Osijek (Hrvatska) - Santa Koloma (Andora) 4:0 (2:0)
Šamrok (Irska) - Stjarnan (Island) 1:0 (1:0)
Linkoln (Gibraltar) - AEK Larnaka (Kipar) 1:1 (0:5)
Valur (Island) - Venspils (Letonija) 1:0 (0:0)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar