Нови Арсенал - јесте далеко, али дјелује моћно!

Ако се сви планови реализују Тобџије би морале да се без проблема врате у Лигу шампиона 2018. године, а ко зна, можда и да нападну премијерлигашки трон. . .

Фудбал 08.07.2017 | 22:30
Нови Арсенал - јесте далеко, али дјелује моћно!
Сезона за заборав је иза Арсенала! Најлошији пласман откако је клуб преузео Арсен Венгер ражестио је навијаче који су захтевали одлазак легендарног стручњака, али на Емирејсту су одлучили да искусном Французу поново укажу поверење. 

Мотивисан и ношен новим двогодишњим уговором Венгер је ушао у овај летњи прелазни рок и обећао звучна појачања. И заиста је кренуо јако, оборивши клупски рекорд довођењем Александра Лаказета (53.000.000 фунти) Професор је мало умирио присталице Арсенала. Али сада треба наставити даље. 

Охрабрени ангажовањем врхунског нападача навијачи су већ полако почели да склапају коцкице новог тима који треба да нападне, ако не титулу, оно бар директан пласман у Лигу шампиона. Тако је и Дејли мејл саставио стартних 11 Тобџија за наредну сезону. Ми вам представљамо тај тим уз напомену да послови око ангажовања преосталих укалкулисаних појачања нису ни близу реализације...

Велика је ствар у целој причи што одбрана неће претрпети значајне измене. Под условом, наравно, да Венгер одоли свим нападима Барселоне и задржи Ектора Бељерина, једног од најбољих десних бекова данашњице. Шкодран Мустафи и Лоран Кошчелни чиниће пар централних бекова и њихов највећи адут биће то што иза себе имају годину дана више премијерлигашког искуства као тандем. Место левог бека попуниће друго летошње појачање - Сеад Колашинац. Репрезентативац Босне и Херцеговине иза себе има фантастичну сезону у Бундеслиги, а по физикалијама апсолутно одговара стилу енглеског фудбала, тако да се његов долазак сматра пуним поготком. 

Изненађење би било велико уколико као осигурачи иза Месута Озила не буду функционисали Гранит Џаба и Арон Рамзи. Од овог првог, плаћеног астрономских 45.000.000 очекује се много више у другог премијерлигашкој сезони. навијачи га нису најбоље примили, терали су га често на клупу током прошле сезоне, али не сумње да ће га Француз и даље форсирати у стартних 11. Јер када то не би чинио, практично би признао велики промашај његовим ангажовањем. А нема баш много "шашавих" који би откупили његов уговор чак ни по приближно великој цени по којој је доведен. Зато, мораће да проигра...

Озилу, то је факат, уговор истиче кроз годину дана, али он неће отићи. Последње информације говоре да је много ближи наставку сарадње са Тобџијама.

Е, када дођемо до крила, ту су се очекују и највеће активности на пијаци. А зправо, све ће зависити од још једног староседеоца - Алексиса Санчеза (уговор до лета 2018). За разлику од Озила, њега желе и Сити, и Бајерн и Челси. Чилеанац никако да преломи. заправо, он чека да види како ће и колико Венгер оснажити екипу. Лаказет сигурно повећава шансе за његов останак, но ту је ситуација још и те како отворена. Не треба такође ни поцењивати "нападаче" у лику поменуте страшне тројке .

Ако Санчез на крају ипак оде, Арсенал ће дебело морати да разбије касу и доведе двојицу крилних нападача (на мети су Лемар из Монака и Марез из Лестера), али ако не оде, врло је могуће, тврди Дејли мејл, да ће се Венгер стидљиво повући из трке за Тому Лемара и устремити ка Ријаду Марезу. Алжирац је, ако ништа друго, бар изразио дивљење према Венгеру и Арсеналовој филозофији уопште, док је Лемар баш далеко. Прошле недеље Монако је глатко одбио и трећу Професорову понуду вредну 30.700.000 фунти. 

Још се помиње како ће овог лета Арсенал потражити замену за одлазећег Сантија Казорлу и то ће вероватно бити неко од надолазећих суперталентованих тинејџера. За сада као опција између осталих фигурира Ајме Баркок (19) из Ајнтрахта из Франкфурта...

Када су одласци у питању "раскид" следује са Оливијеом Жируом и од његове продаје Евертону очекује се приход од око 22.000.000 фунти. А будућност на Емирејтсу готово извесно нема ни Лукас Перез. И ту се листа за острел не завршава...

Па, како вам се чини план за нови Арсенал?

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар