Novi Arsenal - jeste daleko, ali djeluje moćno!

Ako se svi planovi realizuju Tobdžije bi morale da se bez problema vrate u Ligu šampiona 2018. godine, a ko zna, možda i da napadnu premijerligaški tron. . .

Fudbal 08.07.2017 | 22:30
Novi Arsenal - jeste daleko, ali djeluje moćno!
Sezona za zaborav je iza Arsenala! Najlošiji plasman otkako je klub preuzeo Arsen Venger ražestio je navijače koji su zahtevali odlazak legendarnog stručnjaka, ali na Emirejstu su odlučili da iskusnom Francuzu ponovo ukažu poverenje. 

Motivisan i nošen novim dvogodišnjim ugovorom Venger je ušao u ovaj letnji prelazni rok i obećao zvučna pojačanja. I zaista je krenuo jako, oborivši klupski rekord dovođenjem Aleksandra Lakazeta (53.000.000 funti) Profesor je malo umirio pristalice Arsenala. Ali sada treba nastaviti dalje. 

Ohrabreni angažovanjem vrhunskog napadača navijači su već polako počeli da sklapaju kockice novog tima koji treba da napadne, ako ne titulu, ono bar direktan plasman u Ligu šampiona. Tako je i Dejli mejl sastavio startnih 11 Tobdžija za narednu sezonu. Mi vam predstavljamo taj tim uz napomenu da poslovi oko angažovanja preostalih ukalkulisanih pojačanja nisu ni blizu realizacije...

Velika je stvar u celoj priči što odbrana neće pretrpeti značajne izmene. Pod uslovom, naravno, da Venger odoli svim napadima Barselone i zadrži Ektora Beljerina, jednog od najboljih desnih bekova današnjice. Škodran Mustafi i Loran Koščelni činiće par centralnih bekova i njihov najveći adut biće to što iza sebe imaju godinu dana više premijerligaškog iskustva kao tandem. Mesto levog beka popuniće drugo letošnje pojačanje - Sead Kolašinac. Reprezentativac Bosne i Hercegovine iza sebe ima fantastičnu sezonu u Bundesligi, a po fizikalijama apsolutno odgovara stilu engleskog fudbala, tako da se njegov dolazak smatra punim pogotkom. 

Iznenađenje bi bilo veliko ukoliko kao osigurači iza Mesuta Ozila ne budu funkcionisali Granit Džaba i Aron Ramzi. Od ovog prvog, plaćenog astronomskih 45.000.000 očekuje se mnogo više u drugog premijerligaškoj sezoni. navijači ga nisu najbolje primili, terali su ga često na klupu tokom prošle sezone, ali ne sumnje da će ga Francuz i dalje forsirati u startnih 11. Jer kada to ne bi činio, praktično bi priznao veliki promašaj njegovim angažovanjem. A nema baš mnogo "šašavih" koji bi otkupili njegov ugovor čak ni po približno velikoj ceni po kojoj je doveden. Zato, moraće da proigra...

Ozilu, to je fakat, ugovor ističe kroz godinu dana, ali on neće otići. Poslednje informacije govore da je mnogo bliži nastavku saradnje sa Tobdžijama.

E, kada dođemo do krila, tu su se očekuju i najveće aktivnosti na pijaci. A zpravo, sve će zavisiti od još jednog starosedeoca - Aleksisa Sančeza (ugovor do leta 2018). Za razliku od Ozila, njega žele i Siti, i Bajern i Čelsi. Čileanac nikako da prelomi. zapravo, on čeka da vidi kako će i koliko Venger osnažiti ekipu. Lakazet sigurno povećava šanse za njegov ostanak, no tu je situacija još i te kako otvorena. Ne treba takođe ni pocenjivati "napadače" u liku pomenute strašne trojke .

Ako Sančez na kraju ipak ode, Arsenal će debelo morati da razbije kasu i dovede dvojicu krilnih napadača (na meti su Lemar iz Monaka i Marez iz Lestera), ali ako ne ode, vrlo je moguće, tvrdi Dejli mejl, da će se Venger stidljivo povući iz trke za Tomu Lemara i ustremiti ka Rijadu Marezu. Alžirac je, ako ništa drugo, bar izrazio divljenje prema Vengeru i Arsenalovoj filozofiji uopšte, dok je Lemar baš daleko. Prošle nedelje Monako je glatko odbio i treću Profesorovu ponudu vrednu 30.700.000 funti. 

Još se pominje kako će ovog leta Arsenal potražiti zamenu za odlazećeg Santija Kazorlu i to će verovatno biti neko od nadolazećih supertalentovanih tinejdžera. Za sada kao opcija između ostalih figurira Ajme Barkok (19) iz Ajntrahta iz Frankfurta...

Kada su odlasci u pitanju "raskid" sleduje sa Olivijeom Žiruom i od njegove prodaje Evertonu očekuje se prihod od oko 22.000.000 funti. A budućnost na Emirejtsu gotovo izvesno nema ni Lukas Perez. I tu se lista za ostrel ne završava...

Pa, kako vam se čini plan za novi Arsenal?

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar