Заробили су Вератија: Убиће га!

Ако га не пусте - неће га ни имати! Салваторе Сиригу о хладним односима на Парку принчева и начину на који га је ПСЖ третирао.

Фудбал 08.07.2017 | 19:00
Заробили су Вератија: Убиће га!
Новца има - мира нема. Изгледа да није баш све тако бајно у Пари Сен Жермену, без обзира што арапски власници неуморно упумпавају финансијска средства како би од француског клуба направили конкурента за освајање Лиге шампиона.

Види се то најбоље по гестовима и изјавама појединаца. На пример, Марко Верати је означен као фудбалер који би требало да буде предводник новог таласа, али италијанском репрезентативцу се не остаје на Парку принчева. Мами га Барселона. Није само новац у питању, већ шанса да се с Каталонцима примакне трофеју европског првака.

У тој мисији бодри га земљак, Салваторе Сиригу, сјајно упућен у односе међу Свецима. Ваљда зато и највија да се Марко Верати пресели на Ноу Камп.

„Може се рећи да је Верати на неки начин заробљен у ПСЖ-у. Играч даје све од себе само ако је мотивисан. Ако Марко жели да напусти клуб, зато што није мотивисан или има разлог да иде, клуб би требало да размисли о томе. Верати је врхунски фудбалер. Надам се да ће донети исправну одлуку, ону која ће му омогућити да се осећа бољим него што је сад“, јасан је Сиригу у изјави за Л'Екип.

Верати се, наводно, све договорио са челницима Барсе. У Каталонији би зарађивао 10.000.000 евра. Што је 2.500.000 више него што има у Паризу. Преостао је тежи део посла. Да Барселона убеди Насера Ел Калеифија да пусти 24-годишњег везисту. А газда ПСЖ-а неће да попусти. Бар не за мање од 100.000.000 евра.

Играч је незадовољан и то је јавна тајна.

„У односима између председника и фудбалера циклуси се смењују. Кад нешто освојите онда је потребно реконструисати екипу и почети изнова. Можда ПСЖ жели да задржи Марка из тог разлога, због његових година и искуства, али морате да будете сигурни да ли играч жели исто. Постоји тек неколико незамењивих фудбалера на планети. Верати је један од њих. Фудбалско благо. Ако каже „желим да идем, јер не могу овде да пружим максимум“, а ви га не продате, убијате га као фудбалера. У наставку нећете имати играча као што је био. То је проблем“.

Сиригу је шест година био под уговором са Парижанима. Минулу сезону провео је на позајмицама. Најпре Севиља, па Осасуна. Овог лета је дошао у Торино, а чим се прикључио екипи Синише Михајловића ставио је до знања да на Парку принчева не теку мед и млеко.

„Тешко је напустити клуб као што је ПСЖ. Посебно на начин као што сам ја то учинио. Жао ми је. Причао сам са директорима, предочио да могу да останем ако се претходно реше неки проблеми. У супротном - идем. Ситуација се није рашчистила, позвао сам менаџера и рекао му да желим да напустим Париз. Без расправљања. Више бих волео да ми је неко други, а не Антеро Енрике, рекао да напустим клуб. Третирали су ме као дете. Заболело ме је што нису показали више поштовања кад сам одлазио. Нисам тражио ништа специјално, само оно што ми је потребно. Појединци су се према мени опходили на ружан начин. Нећу да их именујем, више нису у клубу“, разочарано делује Салваторе Сиригу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар