Zarobili su Veratija: Ubiće ga!

Ako ga ne puste - neće ga ni imati! Salvatore Sirigu o hladnim odnosima na Parku prinčeva i načinu na koji ga je PSŽ tretirao.

Fudbal 08.07.2017 | 19:00
Zarobili su Veratija: Ubiće ga!
Novca ima - mira nema. Izgleda da nije baš sve tako bajno u Pari Sen Žermenu, bez obzira što arapski vlasnici neumorno upumpavaju finansijska sredstva kako bi od francuskog kluba napravili konkurenta za osvajanje Lige šampiona.

Vidi se to najbolje po gestovima i izjavama pojedinaca. Na primer, Marko Verati je označen kao fudbaler koji bi trebalo da bude predvodnik novog talasa, ali italijanskom reprezentativcu se ne ostaje na Parku prinčeva. Mami ga Barselona. Nije samo novac u pitanju, već šansa da se s Kataloncima primakne trofeju evropskog prvaka.

U toj misiji bodri ga zemljak, Salvatore Sirigu, sjajno upućen u odnose među Svecima. Valjda zato i najvija da se Marko Verati preseli na Nou Kamp.

„Može se reći da je Verati na neki način zarobljen u PSŽ-u. Igrač daje sve od sebe samo ako je motivisan. Ako Marko želi da napusti klub, zato što nije motivisan ili ima razlog da ide, klub bi trebalo da razmisli o tome. Verati je vrhunski fudbaler. Nadam se da će doneti ispravnu odluku, onu koja će mu omogućiti da se oseća boljim nego što je sad“, jasan je Sirigu u izjavi za L'Ekip.

Verati se, navodno, sve dogovorio sa čelnicima Barse. U Kataloniji bi zarađivao 10.000.000 evra. Što je 2.500.000 više nego što ima u Parizu. Preostao je teži deo posla. Da Barselona ubedi Nasera El Kaleifija da pusti 24-godišnjeg vezistu. A gazda PSŽ-a neće da popusti. Bar ne za manje od 100.000.000 evra.

Igrač je nezadovoljan i to je javna tajna.

„U odnosima između predsednika i fudbalera ciklusi se smenjuju. Kad nešto osvojite onda je potrebno rekonstruisati ekipu i početi iznova. Možda PSŽ želi da zadrži Marka iz tog razloga, zbog njegovih godina i iskustva, ali morate da budete sigurni da li igrač želi isto. Postoji tek nekoliko nezamenjivih fudbalera na planeti. Verati je jedan od njih. Fudbalsko blago. Ako kaže „želim da idem, jer ne mogu ovde da pružim maksimum“, a vi ga ne prodate, ubijate ga kao fudbalera. U nastavku nećete imati igrača kao što je bio. To je problem“.

Sirigu je šest godina bio pod ugovorom sa Parižanima. Minulu sezonu proveo je na pozajmicama. Najpre Sevilja, pa Osasuna. Ovog leta je došao u Torino, a čim se priključio ekipi Siniše Mihajlovića stavio je do znanja da na Parku prinčeva ne teku med i mleko.

„Teško je napustiti klub kao što je PSŽ. Posebno na način kao što sam ja to učinio. Žao mi je. Pričao sam sa direktorima, predočio da mogu da ostanem ako se prethodno reše neki problemi. U suprotnom - idem. Situacija se nije raščistila, pozvao sam menadžera i rekao mu da želim da napustim Pariz. Bez raspravljanja. Više bih voleo da mi je neko drugi, a ne Antero Enrike, rekao da napustim klub. Tretirali su me kao dete. Zabolelo me je što nisu pokazali više poštovanja kad sam odlazio. Nisam tražio ništa specijalno, samo ono što mi je potrebno. Pojedinci su se prema meni ophodili na ružan način. Neću da ih imenujem, više nisu u klubu“, razočarano deluje Salvatore Sirigu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar