ЛЕ: Жељо прошао, Сарајево испало на пенале!

Жељо "егалом" овјерио пролазак у Подгорици! Фудбалери Жељезничара су послије тријумфа на "Грбавици" у реваншу ремизирали са Зетом (2:2) и и укупним резултатом 3:2 осигурали пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе.  Пенали и промашаји кобни за Сарајево! Фудбалери Сарајева елиминисани су од Зарје у првом колу квалификација за Лигу Европе послије продужетака и пенала. Голман Пашченко јунак молдавске екипе.

Фудбал 06.07.2017 | 23:20
ЛЕ: Жељо прошао, Сарајево испало на пенале!
Након што је Иван Лендрић донио вриједну побједу у Сарајеву, изабраници Славка Петровића су губили, па преокренули и на крају одиграли неријешено са црногорским представником - 2:2 (1:1).

Послије лоше партије у већем дијелу првог дијела сусрета "Под Горицом" домаћин је повео послије грешке Данијела Граовца, коју је казнио Филип Кукуличић у 29. минуту и вратио резултат на почетак.

Међутим, само три минута касније "бомба" Горана Закарића из слободњака са 25 метара је практично осигурала Жељи пролазак у даље такмичење гдје га очекује шведски АИК из Штокхолма.

Чак су плави са "Грбавице" ношени навијањем бројних "Манијака" успјели да преко Ивана Лендрића стигну до преокрета у 60. минуту послије лопте са "очима" Зајка Зебе и сјајног ударца у супротни угао, али су домаћи ипак успјели да изборе реми.

Стријелац гола за 2:2 био је Никола Крстовић за частан опроштај "ђетића" из Европе, гдје ће наставити да играју плави са "Грбавице".

Сарајлије су се придружиле освајачу Купа БиХ, Широком Бријегу, који је такође ремизирао против казахстанског Ордабасија у реваншу и овјерио наступ у другом колу гдје ће за ривала имати шкотски Абердин.

Жељезничар: Кјосевски, Стевановић, Граовац, Зец, Благојевић, Богичевић, Станић, Закарић, Зеба, Лендрић, Радиновић

Зета: Нововић, Цавнић, Вујачић, Калезић, Аџовић, Вукчевић, Љуљдјурај, Милојко, Песукић, Шекулић, Кукуличић

Пенали и промашаји кобни за Сарајево! Фудбалери Сарајева елиминисани су од Зарје у првом колу квалификација за Лигу Европе послије продужетака и пенала. Голман Пашченко јунак молдавске екипе.

Сарајево је успјело да надокнади минус од једног гола из прве утакмице против Зарје и да на Кошеву слави са идентичних 2:1, али је елиминисано послије пенала  - 5:6.

САРАЈЕВО - ЗАРЈА пеналима 5:6 (2:1) 

Екипа Мехмеда Јањоша надиграла је госте из Молдавије, али јсу фудбалери Зарје успјели да изборе продужетке, потом и да са десеторицом играча издрже пола сата и стигну до пенал серије у којој су боље шутирали, а голман Пашченко још једном бриљирао на голу.

Ни преко 30 шутева, па ни једанаестерац у 86. минуту нису били довољни Сарајеву за пролаз у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Пашченко је четири минута прије краја утакмице одбранио шут Црнкића, баш као што је "скинуо" и једанаестерац Кузмановића у шестој серији и дефинитивно се наметнуо као херој молдавске екипе.

На другој страни бордо екипе је подбацила, првенствено у реализацији, гдје није успјевала да пробије бедем Молдаваца ни након искључења Новикова.

У одлучујућим тренуцима Пашченко је чинио чуда на гол линији, док је његова одбрана дисциплиновано чувала резултат 2:1 који јој је гарантовао продужетке, касније и пенале.

Успјевали су фудбалери у бордо дресовима да пробијају бокове, али недостајали су добри центаршутеви, умјесто тога лопта је прелазила читав шеснаестерац или бивала изблокирана од првог играча.

У самом финишу регуларног дијела права драма. Прво је Анђушић изборио пенал укравши лопту Јермаку који г аје потом оборио, али Црнкићев шут са "бијеле тачке брани" Пашченко.

Само шездесетак секунди касније нова драма, а од свега само се затресла пречка послије покушаја Новаковића.

Меч је ушао у продужетке, а упркос огромној предности у посједу лопте (у једном тренутку износио је 86-14%) Сарајево није успјело да стигне до поготка. 

Најближи томе у додатном времену било је крајем првог продужетка када је одбрана Зарје послије велике гужве у петерцу успјела да избаци лопту, а треба напоменути да је том приликом бх. представник вјероватно и оштећен за једанаестерац јер је лопта погодила једног играча Зарје у руку.

Ипак гости су и наредних 15 минута успјели да одоле и одведу меч у једанаестерце који су, како се испоставило, били кобни за бордо тим.

Сарајево је свој европски пут завршило на првој степеници и покварило одлично вече за бх. фудбал, јер су пролаз у други круг обезбиједили Широки Бријег и Жељезничар.

На другој страни Зарја ће играти друго коло квалификација за Лигу Европе, а противник ће јој бити Аполон из Лимасола.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар