ЛЕ - Тужна слика српског фудбала: Испали Воша и Младост!

Војводина и Младост из Лучана завршили су учешће у квалификацијама за Лигу Европе већ у 1. колу. Војводина већ елиминисана из Лиге Европе! Несмотрена рекација Николе Ковачевића у 67. минуту реванша и погодак Јана Масла након прекида у финишу утакмице "избацили" Војводину из Европе већ у првом колу квалификација за Лигу Европе. Није помогла ни промена шефа стручног штаба.

Фудбал 06.07.2017 | 21:10
ЛЕ - Тужна слика српског фудбала: Испали Воша и Младост!
Новосађани су после 2:1 у првом мечу, поражени од Ружомберока са 0:2 у реваншу, док је Младост из Лучана и у другом сусрету са Интером из Бакуа уписала пораз - 0:2. (први меч 0:3).

Новосађани су имали сасвим солидан резултат после 90 минута у Новом Саду, али на терену Ружомберока нису били ривал који је заслужио да прође даље. Били су безопасни и безидејни, играли су успављујући фудбал, примали голове после прекида и лоших интервенција, тако да у Европи даље немају шта да траже. 

Отежавајућа околност је била и смена тренера Радослава Батака, који је отишао после првог меча због неспоразума с члановима управе клуба, а на његово место је постављен бивши тренер Металца Ненад Ванић. 

Он, међутим, није успо да за кратко време разбуди екипу и подигне је на виши ниво. 

Што се тиче Младости, она је на реванш отишла само да би га одрадила, јер после 0:3 на домаћем терену тешко да је могла да се нада неком чуду. Још када је остала с играчем мање у Азербејџану било је само питање с колико голова разлике ће на крају да изгуби. На крају је било 2:0 за Интер.

Није ни почело, а већ крај!

За разлику од претходне две сезоне када су долазили до плеј-офа за улазак у групну фазу Лиге Европе - Војводина ове сезоне европске квалификације завршава већ у првом колу!

За то је "крива" екипа Ружомберока која је пред својим навијачима одиграла добар меч и искористила несмотрене реакције одбране Новосађана. Прво Николе Ковачевића у 67. минуту, који је "матирао" сопственог голмана, а онда је уследило још једно лоше "читање" прекида у 87. минуту када је штопер домаћих Јан Масло поставио и коначан резултат.

Војводина је имала предност из првог меча (2:1), након ког је променила тренера, али ни Ненад Ванић није успео да "наштимује" нове играче и избори макар још једно коло у Европи.

За то је било потребно среће, али и много више квалитета...

РУЖОМБЕРОК - ВОЈВОДИНА 2:0 (0:0)!

У зачетку меча видели смо да је Ружомберок хтео брзи гол, али и Војводина је хтела да што пре "отвори" ривала и обезбеди себи мирнији део меча, но покушаји из даљине нису налазили пут до гола чувара мреже Мачика, који је и данас, као и пре седам дана у Новом Саду, бранио одлично.

Одлично је бранио и млади голман Емил Роцков на голу Војводине који је упркос лошој процени у првом полувремену "кумовао" погођеној стативи Петера Масла...

Друго полувреме Војводина је почела боље, имала сјајну прилику преко Малбашића, али он на крају није успео да заврши одличну акцију Немање Суботића. Оно на шта је Радослав Батак упозоравао уочи првог меча - Војводина није успела да одбрани у реваншу у ком их је водио Ненад Ванић.

Прво је након прекида са леве стране лопта прошла поред двојице фудбалера "старе даме" и неспретни Никола Ковачевић, који је принудно решење на позицији штопера, скренуо је у своју мрежу, да ништа боља реакција одбране не би била ни за пола сата када је Јан Масло "искочио" испред Емила Роцкова и тако ставио крај на овај сусрет.

Покушавао је Ванић да "тргне" екипу увођењем Спрема, Миросављева и Живковића, али ту су све млади играчи који никада нису играли тако важне европске утакмице.

Питање је да ли ће се Ненад Ванић задржати на клупи Војводине нарочито ако у обзир узмемо да је његов претходник Радослав Батак смењен након победе у европској утакмици или ће му бити указано поверење да у наредних 16 дана спреми екипу за Суперлигу.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ха

06.07.2017 20:38

Иначе Војводина била фаворит за освајање Европске лиге.

ОДГОВОРИТЕ