LE - Tužna slika srpskog fudbala: Ispali Voša i Mladost!

Vojvodina i Mladost iz Lučana završili su učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope već u 1. kolu. Vojvodina već eliminisana iz Lige Evrope! Nesmotrena rekacija Nikole Kovačevića u 67. minutu revanša i pogodak Jana Masla nakon prekida u finišu utakmice "izbacili" Vojvodinu iz Evrope već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Nije pomogla ni promena šefa stručnog štaba.

Fudbal 06.07.2017 | 21:10
LE - Tužna slika srpskog fudbala: Ispali Voša i Mladost!
Novosađani su posle 2:1 u prvom meču, poraženi od Ružomberoka sa 0:2 u revanšu, dok je Mladost iz Lučana i u drugom susretu sa Interom iz Bakua upisala poraz - 0:2. (prvi meč 0:3).

Novosađani su imali sasvim solidan rezultat posle 90 minuta u Novom Sadu, ali na terenu Ružomberoka nisu bili rival koji je zaslužio da prođe dalje. Bili su bezopasni i bezidejni, igrali su uspavljujući fudbal, primali golove posle prekida i loših intervencija, tako da u Evropi dalje nemaju šta da traže. 

Otežavajuća okolnost je bila i smena trenera Radoslava Bataka, koji je otišao posle prvog meča zbog nesporazuma s članovima uprave kluba, a na njegovo mesto je postavljen bivši trener Metalca Nenad Vanić. 

On, međutim, nije uspo da za kratko vreme razbudi ekipu i podigne je na viši nivo. 

Što se tiče Mladosti, ona je na revanš otišla samo da bi ga odradila, jer posle 0:3 na domaćem terenu teško da je mogla da se nada nekom čudu. Još kada je ostala s igračem manje u Azerbejdžanu bilo je samo pitanje s koliko golova razlike će na kraju da izgubi. Na kraju je bilo 2:0 za Inter.

Nije ni počelo, a već kraj!

Za razliku od prethodne dve sezone kada su dolazili do plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope - Vojvodina ove sezone evropske kvalifikacije završava već u prvom kolu!

Za to je "kriva" ekipa Ružomberoka koja je pred svojim navijačima odigrala dobar meč i iskoristila nesmotrene reakcije odbrane Novosađana. Prvo Nikole Kovačevića u 67. minutu, koji je "matirao" sopstvenog golmana, a onda je usledilo još jedno loše "čitanje" prekida u 87. minutu kada je štoper domaćih Jan Maslo postavio i konačan rezultat.

Vojvodina je imala prednost iz prvog meča (2:1), nakon kog je promenila trenera, ali ni Nenad Vanić nije uspeo da "naštimuje" nove igrače i izbori makar još jedno kolo u Evropi.

Za to je bilo potrebno sreće, ali i mnogo više kvaliteta...

RUŽOMBEROK - VOJVODINA 2:0 (0:0)!

U začetku meča videli smo da je Ružomberok hteo brzi gol, ali i Vojvodina je htela da što pre "otvori" rivala i obezbedi sebi mirniji deo meča, no pokušaji iz daljine nisu nalazili put do gola čuvara mreže Mačika, koji je i danas, kao i pre sedam dana u Novom Sadu, branio odlično.

Odlično je branio i mladi golman Emil Rockov na golu Vojvodine koji je uprkos lošoj proceni u prvom poluvremenu "kumovao" pogođenoj stativi Petera Masla...

Drugo poluvreme Vojvodina je počela bolje, imala sjajnu priliku preko Malbašića, ali on na kraju nije uspeo da završi odličnu akciju Nemanje Subotića. Ono na šta je Radoslav Batak upozoravao uoči prvog meča - Vojvodina nije uspela da odbrani u revanšu u kom ih je vodio Nenad Vanić.

Prvo je nakon prekida sa leve strane lopta prošla pored dvojice fudbalera "stare dame" i nespretni Nikola Kovačević, koji je prinudno rešenje na poziciji štopera, skrenuo je u svoju mrežu, da ništa bolja reakcija odbrane ne bi bila ni za pola sata kada je Jan Maslo "iskočio" ispred Emila Rockova i tako stavio kraj na ovaj susret.

Pokušavao je Vanić da "trgne" ekipu uvođenjem Sprema, Mirosavljeva i Živkovića, ali tu su sve mladi igrači koji nikada nisu igrali tako važne evropske utakmice.

Pitanje je da li će se Nenad Vanić zadržati na klupi Vojvodine naročito ako u obzir uzmemo da je njegov prethodnik Radoslav Batak smenjen nakon pobede u evropskoj utakmici ili će mu biti ukazano poverenje da u narednih 16 dana spremi ekipu za Superligu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ha

06.07.2017 20:38

Inače Vojvodina bila favorit za osvajanje Evropske lige.

ODGOVORITE