ЛЕ: Широки Бријег иде на Абердин!

Широки Бријег из Казахстана до Абердина! Освајач Купа Босне и Херцеговине ремизирао је у Казахстану против Ордабасија (0:0) и одбранио 2:0 из првог меча са "Пецаре" чиме је изборио пласман у друго коло квалификација за Лигу Европе.

Фудбал 06.07.2017 | 20:00
ЛЕ: Широки Бријег иде на Абердин!
Широки Бријег је у другом колу квалификација за Лигу Европе гдје ће већ наредног четвртка на стадиону "Питодри"одмјерити снаге са славним шкотским Абердином.

Изабраници Горана Саблића су одиграли веома тврдо на средини терена и одбрани, свјесно су препустили лопту домаћину (60-40 %) и чекали шансу да из евентуалног контранапада докусуре казахстанског представника.

Иако нису стигли до побједе, а имали су своје шансе, никако не смију бити разочарани јер су у далеки Казахстан отпутовали по пролазак у даље такмичење и то су на крају и остварили.

Најбољу шансу за херцеговачки клуб је пропустио Дејан Чабраја у 67. минуту кад се нашао "очи у очи" са голманом Ордабасија Алматом Бекбајевим, који му је одбранио шут.

И у првом дијелу је било прилика - Лука Менало је ухватио волеј са 20-ак метара искоса са десне стране, али је лопта прозујала поред стативе.

Наравно, домаћин је диктирао темпо и покушавао да стигне до поготка, имао је далеко више удараца ка голу Луке Билобрка (14-6), међутим, чврста одбрана на челу са капитеном Јосипом Баришићем је била на висини задатка и заслужено осигурала двомеч са славним клубом из Шкотске - Абердином, који је матични клуб још славнијег менаџера Манчестер јунајтеда Сер Алекса Фергусона.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар