LE: Široki Brijeg ide na Aberdin!

Široki Brijeg iz Kazahstana do Aberdina! Osvajač Kupa Bosne i Hercegovine remizirao je u Kazahstanu protiv Ordabasija (0:0) i odbranio 2:0 iz prvog meča sa "Pecare" čime je izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbal 06.07.2017 | 20:00
LE: Široki Brijeg ide na Aberdin!
Široki Brijeg je u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope gdje će već narednog četvrtka na stadionu "Pitodri"odmjeriti snage sa slavnim škotskim Aberdinom.

Izabranici Gorana Sablića su odigrali veoma tvrdo na sredini terena i odbrani, svjesno su prepustili loptu domaćinu (60-40 %) i čekali šansu da iz eventualnog kontranapada dokusure kazahstanskog predstavnika.

Iako nisu stigli do pobjede, a imali su svoje šanse, nikako ne smiju biti razočarani jer su u daleki Kazahstan otputovali po prolazak u dalje takmičenje i to su na kraju i ostvarili.

Najbolju šansu za hercegovački klub je propustio Dejan Čabraja u 67. minutu kad se našao "oči u oči" sa golmanom Ordabasija Almatom Bekbajevim, koji mu je odbranio šut.

I u prvom dijelu je bilo prilika - Luka Menalo je uhvatio volej sa 20-ak metara iskosa sa desne strane, ali je lopta prozujala pored stative.

Naravno, domaćin je diktirao tempo i pokušavao da stigne do pogotka, imao je daleko više udaraca ka golu Luke Bilobrka (14-6), međutim, čvrsta odbrana na čelu sa kapitenom Josipom Barišićem je bila na visini zadatka i zasluženo osigurala dvomeč sa slavnim klubom iz Škotske - Aberdinom, koji je matični klub još slavnijeg menadžera Mančester junajteda Ser Aleksa Fergusona.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar