Нова технологија на Златибору

Туристичка организација Златибора поставља мрежу интерактивних екрана у 9 хотела и унапређује нове видове комуникација на свим нивоима.

Србија 06.07.2017 | 16:00
Нова технологија на Златибору
Промоција туристичких дестинација се не може више замислити без интернета и нових технологија које имају за циљ да привуку пажњу домаћих и страних гостију.

Када гост бира дестинацију коју ће посетити један од фактора који се све више користе при одлучивању је и репутација дестинације на интернету – друштвеним мрежама и другим интерактивним средствима комуникације.



Из тог разлога Туристичка организација Златибора поред активности унапређења понуде велику пажњу указује баш овом начину комуникације са посетиоцима и туристичком привредом.

У циљу бољег информисања посетилаца планирано је постављање интерактивних екрана у 9 хотела који ће помоћи у проналажењу корисних предлога за боравак на Златибору.

Објекти у којима ће интерактивни екрани бити постављени су: Хотел Златибор Мона, Хотел Палисад, Хотел Ирис, Хотел Монс, Хотел Олимп, Хотел & Спа Идила, Хотел Мир, Одмаралиште Дунав, Специјална болница Чигота.

Интерактивни екрани су део јединственог инфо-система и дигиталне платформе у оквиру које се подацима управља централизовано и синхронизовано са интерактивним излозима на Краљевом тргу и у Дино парку, са мобилним апликацијама (Андроид и иОС), као и на wеб порталу.



Туристичка организација Златибора је веома активна на свим популарним друштвеним мрежама: Фацебоок, Инстаграм, Тwиттер, Yоу Тубе.

Свакодневно се постављају свеже фотографије и видео записи, како у стандардним, тако и у атрактивним форматима (360 видео, цинемаграпх и сл.), а објаве прате поруке и слогани у циљу позивања пратилаца на акцију.

Такође, мобилна апликација И ЛОВЕ ЗЛАТИБОР корисницима даје могућност да и у покрету буду у току са туристичком и културном понудом Златибора.

''Наступом на сајму туризма у Београду, наставили смо тренд наше промоције и коришћења нових иновативних технологија, дестинације које промовише природу и традицују, али на савремен начин. Поред класичног наступа на сајму, за посетиоце је био постављен ВР кутак (Виртуал Реалитy) и организаована ВР тура, Пхото ботх са који је дао могућност сликања у различитим амбијенитима ове најпопуларније детинације за домаће госте, али и за стране, који долазе у све већем броју. Жеља нам је да наши посетоци на брз и ефектан начин дођу до информација које их занимају и које ће им употпунити доживљај, изјавио је Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибора.

БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар