Nova tehnologija na Zlatiboru

Turistička organizacija Zlatibora postavlja mrežu interaktivnih ekrana u 9 hotela i unapređuje nove vidove komunikacija na svim nivoima.

Srbija 06.07.2017 | 16:00
Nova tehnologija na Zlatiboru
Promocija turističkih destinacija se ne može više zamisliti bez interneta i novih tehnologija koje imaju za cilj da privuku pažnju domaćih i stranih gostiju.

Kada gost bira destinaciju koju će posetiti jedan od faktora koji se sve više koriste pri odlučivanju je i reputacija destinacije na internetu – društvenim mrežama i drugim interaktivnim sredstvima komunikacije.



Iz tog razloga Turistička organizacija Zlatibora pored aktivnosti unapređenja ponude veliku pažnju ukazuje baš ovom načinu komunikacije sa posetiocima i turističkom privredom.

U cilju boljeg informisanja posetilaca planirano je postavljanje interaktivnih ekrana u 9 hotela koji će pomoći u pronalaženju korisnih predloga za boravak na Zlatiboru.

Objekti u kojima će interaktivni ekrani biti postavljeni su: Hotel Zlatibor Mona, Hotel Palisad, Hotel Iris, Hotel Mons, Hotel Olimp, Hotel & Spa Idila, Hotel Mir, Odmaralište Dunav, Specijalna bolnica Čigota.

Interaktivni ekrani su deo jedinstvenog info-sistema i digitalne platforme u okviru koje se podacima upravlja centralizovano i sinhronizovano sa interaktivnim izlozima na Kraljevom trgu i u Dino parku, sa mobilnim aplikacijama (Android i iOS), kao i na web portalu.



Turistička organizacija Zlatibora je veoma aktivna na svim popularnim društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Twitter, You Tube.

Svakodnevno se postavljaju sveže fotografije i video zapisi, kako u standardnim, tako i u atraktivnim formatima (360 video, cinemagraph i sl.), a objave prate poruke i slogani u cilju pozivanja pratilaca na akciju.

Takođe, mobilna aplikacija I LOVE ZLATIBOR korisnicima daje mogućnost da i u pokretu budu u toku sa turističkom i kulturnom ponudom Zlatibora.

''Nastupom na sajmu turizma u Beogradu, nastavili smo trend naše promocije i korišćenja novih inovativnih tehnologija, destinacije koje promoviše prirodu i tradicuju, ali na savremen način. Pored klasičnog nastupa na sajmu, za posetioce je bio postavljen VR kutak (Virtual Reality) i organizaovana VR tura, Photo both sa koji je dao mogućnost slikanja u različitim ambijenitima ove najpopularnije detinacije za domaće goste, ali i za strane, koji dolaze u sve većem broju. Želja nam je da naši posetoci na brz i efektan način dođu do informacija koje ih zanimaju i koje će im upotpuniti doživljaj, izjavio je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibora.

BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar