Типса има нешто да вам објасни...

Српски тенисер Јанко Типсаревић сматра да нико нема право да осуђује играче који су због повреде предали меч на Вимблдону, међу којима је и био и он, нагласивши да је током каријере зарадио довољно новца.

Тенис 08.07.2017 | 15:30
Типса има нешто да вам објасни...
Јанко Типсаревић је због повреде предао меч првог кола Вимблдона после само 16 минута Џереду Доналдсону, при вођству Американца 5:0 у гемовима. То је био укупно осми отказ за само два дана на трећем гренд слему.

После бројних предаја повела се полемика да ли је поштено да играчи који не заврше меч добију награду за учешће од 35.000 фунти, која је предвиђена на Вимблдону.

"Зарадио сам довољно новца у животу да не зависим од износа у првом колу Вимблдона. Било би неправедно да сам остао у игри са повредом, коју је доктор потврдио", рекао је Типсаревић, а преноси "Ливе Теннис".

Типсаревић је подсетио да се напорним радом изборио за главни жреб Вимблдона, играјући многобројне челинџере.

"Био сам 600. на листи и дошао до 60. места наступајући по челинџерима. Постоји пример да ако неко током целе каријере игра челинџере и добије прилику да буде на Вимблдону, где му пораз гарантује награду од 35.000 фунти, не мислим да има неко право да му суди и каже 'није урадио праву ствар, отишао је само по новац'. Тај исти играч следеће недеље мора да плати тренера и све трошкове на челинџерима иако може да му се догоди да заради 150 или 300 евра", навео је српски тенисер.

У свету тениса води се полемика да би ново АТП правило, према којем играч, уколико је повређен, не мора да изађе на терен (ишао би "лаки лузер") како би зарадио награду за пласман у тој рунди, морало да се примени и на гренд слемовима који су изузетак.

Да се такво правило уведе и на Вимблдону сложили су се и Новак Ђоковић и Роџер Федерер, топ играчи којима су ривали ове године предали мечеве у првом колу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар