Tipsa ima nešto da vam objasni...

Srpski teniser Janko Tipsarević smatra da niko nema pravo da osuđuje igrače koji su zbog povrede predali meč na Vimbldonu, među kojima je i bio i on, naglasivši da je tokom karijere zaradio dovoljno novca.

Tenis 08.07.2017 | 15:30
Tipsa ima nešto da vam objasni...
Janko Tipsarević je zbog povrede predao meč prvog kola Vimbldona posle samo 16 minuta Džeredu Donaldsonu, pri vođstvu Amerikanca 5:0 u gemovima. To je bio ukupno osmi otkaz za samo dva dana na trećem grend slemu.

Posle brojnih predaja povela se polemika da li je pošteno da igrači koji ne završe meč dobiju nagradu za učešće od 35.000 funti, koja je predviđena na Vimbldonu.

"Zaradio sam dovoljno novca u životu da ne zavisim od iznosa u prvom kolu Vimbldona. Bilo bi nepravedno da sam ostao u igri sa povredom, koju je doktor potvrdio", rekao je Tipsarević, a prenosi "Live Tennis".

Tipsarević je podsetio da se napornim radom izborio za glavni žreb Vimbldona, igrajući mnogobrojne čelindžere.

"Bio sam 600. na listi i došao do 60. mesta nastupajući po čelindžerima. Postoji primer da ako neko tokom cele karijere igra čelindžere i dobije priliku da bude na Vimbldonu, gde mu poraz garantuje nagradu od 35.000 funti, ne mislim da ima neko pravo da mu sudi i kaže 'nije uradio pravu stvar, otišao je samo po novac'. Taj isti igrač sledeće nedelje mora da plati trenera i sve troškove na čelindžerima iako može da mu se dogodi da zaradi 150 ili 300 evra", naveo je srpski teniser.

U svetu tenisa vodi se polemika da bi novo ATP pravilo, prema kojem igrač, ukoliko je povređen, ne mora da izađe na teren (išao bi "laki luzer") kako bi zaradio nagradu za plasman u toj rundi, moralo da se primeni i na grend slemovima koji su izuzetak.

Da se takvo pravilo uvede i na Vimbldonu složili su se i Novak Đoković i Rodžer Federer, top igrači kojima su rivali ove godine predali mečeve u prvom kolu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar