Мари: Фоњини је опасан! Фоњини: Овдје је он код куће!

Најбољи тенисер на свету, Енди Мари опрезан је пред меч трећег кола против неугодног и непредвидивог Италијана.

Тенис 07.07.2017 | 08:15
Мари: Фоњини је опасан! Фоњини: Овдје је он код куће!
Мари је у другом колу победио Дастина Брауна са 3-0, 6:3, 6:2, 6:2 и сада га очекује окршај са играчем који га је побеђивао три пут у шест мечева.

Последњи пут, Фоњини је славио на Мастерсу у Риму ове године са 6:2, 6:4.

"Он добро контролише ударце, добар је на форхенду али погађа винере са обе стране. Опасан је и на мрежи. Очекујем да ће бити веома тешко. Када је Фабио 'укључен' веома га је тешко победити", рекао је Мари. 

Његов противник је свестан да победа у Риму не значи много на Вимблдону. 

"Искрено говорећи, мислим да је потпуно другачија ситуација овде. Играо сам код куће у Италији и одиграо сам добар меч. Овде је све другачије, наравно, ово је Вимблдон и овде се он осећа као код куће. Игра се на пет добијених сетова и нешто увек може да се промени. Наравно, он је и актуелни шампион турнира", објаснио је Фоњини. 

Фоњини је Марију препустио улогу фаворита у седмом међусобном мечу који њих двојица играју. Мари је био бољи на Олимпијади у Рију прошле године, Валенсији 2014. и Монте Карлу пре осам година. Фоњини је побеђивао у Канади 2007, Дејвис купу 2014. и Риму ове године. 

"Биће свакако тешко, он је фаворит. Али мислим да имам игру којом могу да га победим. Надам се свом најбољем тенис још једном како бих му закомпликовао живот на терену",каже Фоњини. 

Мари је пред турнир имао проблема са куком, Браун је рекао да тек против здравог Марија не зна како би играо. Браун је рекао да ће како турнир одмиче бити све теже победити га због чега је пред Фоњинијем веома тежак задатак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар