Mari: Fonjini je opasan! Fonjini: Ovdje je on kod kuće!

Najbolji teniser na svetu, Endi Mari oprezan je pred meč trećeg kola protiv neugodnog i nepredvidivog Italijana.

Tenis 07.07.2017 | 08:15
Mari: Fonjini je opasan! Fonjini: Ovdje je on kod kuće!
Mari je u drugom kolu pobedio Dastina Brauna sa 3-0, 6:3, 6:2, 6:2 i sada ga očekuje okršaj sa igračem koji ga je pobeđivao tri put u šest mečeva.

Poslednji put, Fonjini je slavio na Mastersu u Rimu ove godine sa 6:2, 6:4.

"On dobro kontroliše udarce, dobar je na forhendu ali pogađa vinere sa obe strane. Opasan je i na mreži. Očekujem da će biti veoma teško. Kada je Fabio 'uključen' veoma ga je teško pobediti", rekao je Mari. 

Njegov protivnik je svestan da pobeda u Rimu ne znači mnogo na Vimbldonu. 

"Iskreno govoreći, mislim da je potpuno drugačija situacija ovde. Igrao sam kod kuće u Italiji i odigrao sam dobar meč. Ovde je sve drugačije, naravno, ovo je Vimbldon i ovde se on oseća kao kod kuće. Igra se na pet dobijenih setova i nešto uvek može da se promeni. Naravno, on je i aktuelni šampion turnira", objasnio je Fonjini. 

Fonjini je Mariju prepustio ulogu favorita u sedmom međusobnom meču koji njih dvojica igraju. Mari je bio bolji na Olimpijadi u Riju prošle godine, Valensiji 2014. i Monte Karlu pre osam godina. Fonjini je pobeđivao u Kanadi 2007, Dejvis kupu 2014. i Rimu ove godine. 

"Biće svakako teško, on je favorit. Ali mislim da imam igru kojom mogu da ga pobedim. Nadam se svom najboljem tenis još jednom kako bih mu zakomplikovao život na terenu",kaže Fonjini. 

Mari je pred turnir imao problema sa kukom, Braun je rekao da tek protiv zdravog Marija ne zna kako bi igrao. Braun je rekao da će kako turnir odmiče biti sve teže pobediti ga zbog čega je pred Fonjinijem veoma težak zadatak.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar