ИМАМО ТРАНСФЕР ЉЕТА!!!

Манчестер Јунајтед купио Лукакуа за 75. 000. 000 фунти! Али то није све. . .  Вејн Руни није укључен у трансфер!

Фудбал 06.07.2017 | 12:00
ИМАМО ТРАНСФЕР ЉЕТА!!!
Није 100.000.000 фунти као што је јутрос најављено, али јесте пукла трансфер бомба на Олд Трафорду!

Најновија веста са Острва гласи да је Евертон прихватио понуду Манчестер Јунајтеда вредну 75.000.000 фунти за Ромелуа Лукакуа. 

То су објавили сви острвски медији међу којима и јавни сервис ББЦ (Би-Би-Си). Дилеме нема, договор два клуба је постигнут, а у трансфер није укључен Вејн Руни као што је најављивано. Што не значи да се Ваза неће вратити на Гудисон парк. Само је реч о одвојеним преговорима.  

У преводу, то је 85.000.000 евра што је убедљиво највећи трансфер у досадашњем делу прелазног рока. Са великим шансама да тако и остане на крају прелазног рока ако Килијан Мбапе или Марко Верати не промене клубове... 

Долазак Лукакуа на Театар снова ипак значи да је Манчестер Јунајтед одустао од куповине Алвара Морате. Дуго су Црвени ђаволи јурили Шпанца, али им се смучило Реалово отезање и подизање цене тако да су синоћ одустали и привели крају посао око Лукакуа. Којег су претолеи испред носа Челсију. Сада Контеу остаје Мората и да се он цењка са Реалом. Ово је велики ударац за италијанског тренера који још није добио ниједно појачање овог лета. 

Лукаку ће на Театру снова заменити Златана Ибрахимовића и биће прва Мурињова опција у нападу. Од њега се очекује да постиже 25 и више голова у Премијер лиги. 

Лукакуов трансфер ће бити шести најскупљи у историји фудбала. Испред њега су на листи најскупљих само Пол Погба, Герет Бејл, Кристијано Роналдо, Гонзало Игуаин и Нејмар. Иза су Луис Суарез, Хамес Родригез, Анхел Ди Марија, Кевин Де Брујне и Зинедин Зидан. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар