IMAMO TRANSFER LJETA!!!

Mančester Junajted kupio Lukakua za 75. 000. 000 funti! Ali to nije sve. . .  Vejn Runi nije uključen u transfer!

Fudbal 06.07.2017 | 12:00
IMAMO TRANSFER LJETA!!!
Nije 100.000.000 funti kao što je jutros najavljeno, ali jeste pukla transfer bomba na Old Trafordu!

Najnovija vesta sa Ostrva glasi da je Everton prihvatio ponudu Mančester Junajteda vrednu 75.000.000 funti za Romelua Lukakua. 

To su objavili svi ostrvski mediji među kojima i javni servis BBC (Bi-Bi-Si). Dileme nema, dogovor dva kluba je postignut, a u transfer nije uključen Vejn Runi kao što je najavljivano. Što ne znači da se Vaza neće vratiti na Gudison park. Samo je reč o odvojenim pregovorima.  

U prevodu, to je 85.000.000 evra što je ubedljivo najveći transfer u dosadašnjem delu prelaznog roka. Sa velikim šansama da tako i ostane na kraju prelaznog roka ako Kilijan Mbape ili Marko Verati ne promene klubove... 

Dolazak Lukakua na Teatar snova ipak znači da je Mančester Junajted odustao od kupovine Alvara Morate. Dugo su Crveni đavoli jurili Španca, ali im se smučilo Realovo otezanje i podizanje cene tako da su sinoć odustali i priveli kraju posao oko Lukakua. Kojeg su pretolei ispred nosa Čelsiju. Sada Konteu ostaje Morata i da se on cenjka sa Realom. Ovo je veliki udarac za italijanskog trenera koji još nije dobio nijedno pojačanje ovog leta. 

Lukaku će na Teatru snova zameniti Zlatana Ibrahimovića i biće prva Murinjova opcija u napadu. Od njega se očekuje da postiže 25 i više golova u Premijer ligi. 

Lukakuov transfer će biti šesti najskuplji u istoriji fudbala. Ispred njega su na listi najskupljih samo Pol Pogba, Geret Bejl, Kristijano Ronaldo, Gonzalo Iguain i Nejmar. Iza su Luis Suarez, Hames Rodrigez, Anhel Di Marija, Kevin De Brujne i Zinedin Zidan. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar