Симоновић: Биће Црвена звезда и даље велика!

"Али баш као што дође тренутак да деца треба да иду од куће, тако и ми деца Црвене звезде треба да кренемо даље", каже Марко у разговору за Спортски журнал.

Кошарка 08.07.2017 | 13:30
Симоновић: Биће Црвена звезда и даље велика!
Био је капитен, који само на папиру то није био.

Прави вођа.

Предводник.

Марко Симоновић је симбол прошлогодишње генерације Црвене звезде која се домогла шампионата Србије, Купа Радивоја Кораћа, АБА лиге и била на длаку, па и мање, од проласка у Топ 8 Евролиге. Навијачима Звезде ће сигурно остати у памћењу његове далекометне паљбе када је тројкама уништавао мрежице противника.

Ипак, свему дође крај, а сваки крај нови је почетак. Следећа станица Симоновића је - Зенит!

"Чим су преговори постали озбиљни, одмах сам се чуо са Пефијем Марковићем. Он ми је баш нахвалио клуб и рекао све најбоље. О лепоти града нема шта да говоримо, с обзиром да је један од најлепших на свету. Рекао ми је и да је тренер Карашев систематичан, да ради сјајан посао, да је одличан за сарадњу и да има врхунски однос са играчима. Све у свему, није било потребно много времена да се коцкице сложе и око свега да се договоримо", рекао је Симоновић за Спортски журнал.

Све претходно говори да је Симоновић био задовољан понудом толико да пређе преко жеље да игра Евролигу.

"Од првог дана акценат је био на евролигашким клубовима. Било је још неких опција, али након разговора са мојим агентом, уверен сам да смо донели најбољу могућу одлуку за моју каријеру. Зенит је показао велику жељу и био конкурентан. А Еврокуп је такође сјајно такмичење. Уз то, један је од два могућа пута да се домогнемо Евролиге. Волим изазове и уживам у њима".

Симон је истакао да му није било лако да се растане са Црвеном звездом са којом је разговарао пре него што је било шта преломио.

"Црвена звезда је моја највећа љубав и мој дом. То сви знају и није спорно. Али баш као што дође тренутак да деца треба да оду од куће, тако и ми деца Црвене звезде треба да кренемо даље. На Малом Калемегдану смо практично направили све што може да се направи и било је нормално и логично да кренемо даље, да пробамо да направимо још нешто у другој средини. Али, дом остаје дом".

Чарлс Џенкинс и Лука Митровић су већ отишли, јасно је да се Нејт Волтерс и Дион Томпсоннеће враћати, Стефан Јовић је близу Бајерна, Огњен Кузмић се повезује са шпанским клубовима.

"Сигурно да је свима жао што поново нећемо бити заједно, али такав је наш посао. Али, то не мења утисак да је иза мене најлепша сезона у каријери. Било је велика част и уживање бити део тако сјајне генерације и сарађивати са свим људима у клубу. То је осећај који се никада неће променити".

Ипак, Симон не сумња да ће Звезда наставити да иде у правом смеру.

"Биће Црвена звезда и даље велика. Ко год буде остао и ко год дође, сигурно ће дати максимум. А, не сумњам да ће бити одабрани момци који заслужују да носе црвено-бели дрес. Уз систем који је већ изграђен, то је највећа гаранција жељеног резултата", закључио је Симоновић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар