Simonović: Biće Crvena zvezda i dalje velika!

"Ali baš kao što dođe trenutak da deca treba da idu od kuće, tako i mi deca Crvene zvezde treba da krenemo dalje", kaže Marko u razgovoru za Sportski žurnal.

Košarka 08.07.2017 | 13:30
Simonović: Biće Crvena zvezda i dalje velika!
Bio je kapiten, koji samo na papiru to nije bio.

Pravi vođa.

Predvodnik.

Marko Simonović je simbol prošlogodišnje generacije Crvene zvezde koja se domogla šampionata Srbije, Kupa Radivoja Koraća, ABA lige i bila na dlaku, pa i manje, od prolaska u Top 8 Evrolige. Navijačima Zvezde će sigurno ostati u pamćenju njegove dalekometne paljbe kada je trojkama uništavao mrežice protivnika.

Ipak, svemu dođe kraj, a svaki kraj novi je početak. Sledeća stanica Simonovića je - Zenit!

"Čim su pregovori postali ozbiljni, odmah sam se čuo sa Pefijem Markovićem. On mi je baš nahvalio klub i rekao sve najbolje. O lepoti grada nema šta da govorimo, s obzirom da je jedan od najlepših na svetu. Rekao mi je i da je trener Karašev sistematičan, da radi sjajan posao, da je odličan za saradnju i da ima vrhunski odnos sa igračima. Sve u svemu, nije bilo potrebno mnogo vremena da se kockice slože i oko svega da se dogovorimo", rekao je Simonović za Sportski žurnal.

Sve prethodno govori da je Simonović bio zadovoljan ponudom toliko da pređe preko želje da igra Evroligu.

"Od prvog dana akcenat je bio na evroligaškim klubovima. Bilo je još nekih opcija, ali nakon razgovora sa mojim agentom, uveren sam da smo doneli najbolju moguću odluku za moju karijeru. Zenit je pokazao veliku želju i bio konkurentan. A Evrokup je takođe sjajno takmičenje. Uz to, jedan je od dva moguća puta da se domognemo Evrolige. Volim izazove i uživam u njima".

Simon je istakao da mu nije bilo lako da se rastane sa Crvenom zvezdom sa kojom je razgovarao pre nego što je bilo šta prelomio.

"Crvena zvezda je moja najveća ljubav i moj dom. To svi znaju i nije sporno. Ali baš kao što dođe trenutak da deca treba da odu od kuće, tako i mi deca Crvene zvezde treba da krenemo dalje. Na Malom Kalemegdanu smo praktično napravili sve što može da se napravi i bilo je normalno i logično da krenemo dalje, da probamo da napravimo još nešto u drugoj sredini. Ali, dom ostaje dom".

Čarls Dženkins i Luka Mitrović su već otišli, jasno je da se Nejt Volters i Dion Tompsonneće vraćati, Stefan Jović je blizu Bajerna, Ognjen Kuzmić se povezuje sa španskim klubovima.

"Sigurno da je svima žao što ponovo nećemo biti zajedno, ali takav je naš posao. Ali, to ne menja utisak da je iza mene najlepša sezona u karijeri. Bilo je velika čast i uživanje biti deo tako sjajne generacije i sarađivati sa svim ljudima u klubu. To je osećaj koji se nikada neće promeniti".

Ipak, Simon ne sumnja da će Zvezda nastaviti da ide u pravom smeru.

"Biće Crvena zvezda i dalje velika. Ko god bude ostao i ko god dođe, sigurno će dati maksimum. A, ne sumnjam da će biti odabrani momci koji zaslužuju da nose crveno-beli dres. Uz sistem koji je već izgrađen, to je najveća garancija željenog rezultata", zaključio je Simonović.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar