Нико га није волео као Наполитанци!

Легендарни аргентински фудбалер Дијего Армандо Марадона постао је почасни грађанин Напуља, за чији је клуб играо седам година и остварио велике успехе.

Фудбал 08.07.2017 | 09:00
Нико га није волео као Наполитанци!
Дијего Армандо Марадона је у Напуљ стигао давне 1984. године, а задржао се до 1991. године. Поводом 33 године од његовог првог доласка у овај град, у палати Града Напуља организована је церемонија.

Одлуком Градског већа Марадони је додељена повеља почасног грађанина Напуља, а уручио му је градоначелник Луиђи де Магиситрис.

"Марадонин дрес са број 10 је нешто што нас и данас све уједињује. Због тога желим да му се захвалим. Данас је заједно са нама најбољи фудбалер свих времена и човек који је учинио да се један сан оствари", поручио је у свом обраћању градоначелник Магиситрис.

Марадона је нагласио како је себе од дана када је први пут крочио у Напуљ увек сматрао делом тог града.

Захвалио се градоначелнику и грађанима Напуља.

"Нико ме није волео као Наполитанци".

Иако је Марадона за италијанаски клуб Наполи играо пре четврт века, љубав и симпатије према овом фудбалеру никада нису престале. То је показао и италијнаски сликар Јорит Агох нацртавши Марадонин лик на једном стамбеном објекту у Напуљу, који је могуће видети са бројних тачака града.

Марадона је за Наполи играо у периоду између 1984. и 1991. године. Уписао је 188 утакмица и 81 погодак. Марадона је био и остао за ватрене Наполитанце највећи син Напуља и вјечна, недодирљива легенда.

Прича каже да је чак 20.000 гласача на локалним изборима који су се одржавали тих дана на гласачи листић уписало "Вива Марадона!".

Двадесет и пет одсто деце које је рођено тих дана у Напуљу добило је име Дијего.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар