Niko ga nije voleo kao Napolitanci!

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona postao je počasni građanin Napulja, za čiji je klub igrao sedam godina i ostvario velike uspehe.

Fudbal 08.07.2017 | 09:00
Niko ga nije voleo kao Napolitanci!
Dijego Armando Maradona je u Napulj stigao davne 1984. godine, a zadržao se do 1991. godine. Povodom 33 godine od njegovog prvog dolaska u ovaj grad, u palati Grada Napulja organizovana je ceremonija.

Odlukom Gradskog veća Maradoni je dodeljena povelja počasnog građanina Napulja, a uručio mu je gradonačelnik Luiđi de Magisitris.

"Maradonin dres sa broj 10 je nešto što nas i danas sve ujedinjuje. Zbog toga želim da mu se zahvalim. Danas je zajedno sa nama najbolji fudbaler svih vremena i čovek koji je učinio da se jedan san ostvari", poručio je u svom obraćanju gradonačelnik Magisitris.

Maradona je naglasio kako je sebe od dana kada je prvi put kročio u Napulj uvek smatrao delom tog grada.

Zahvalio se gradonačelniku i građanima Napulja.

"Niko me nije voleo kao Napolitanci".

Iako je Maradona za italijanaski klub Napoli igrao pre četvrt veka, ljubav i simpatije prema ovom fudbaleru nikada nisu prestale. To je pokazao i italijnaski slikar Jorit Agoh nacrtavši Maradonin lik na jednom stambenom objektu u Napulju, koji je moguće videti sa brojnih tačaka grada.

Maradona je za Napoli igrao u periodu između 1984. i 1991. godine. Upisao je 188 utakmica i 81 pogodak. Maradona je bio i ostao za vatrene Napolitance najveći sin Napulja i vječna, nedodirljiva legenda.

Priča kaže da je čak 20.000 glasača na lokalnim izborima koji su se održavali tih dana na glasači listić upisalo "Viva Maradona!".

Dvadeset i pet odsto dece koje je rođeno tih dana u Napulju dobilo je ime Dijego.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar