Турски ток иде преко Србије

Мађарска и руски "Гаспром" потписали су споразум о продужетку гасовода "Турски ток" преко територије Бугарске и Србије до Мађарске, преноси "Спутњик".

Србија 06.07.2017 | 09:05
Турски ток иде преко Србије
Мађарски министар иностраних послова Петер Сијарто рекао је да је одобрена траса реалније рјешење од оне која је требало да иде преко Румуније и Хрватске.

У овом тренутку планирано је да се Мађарска прикључи цјевоводу до краја 2019. године.

У јуну је саопштено да је Русија наставила преговоре са Мађарском и Србијом о изградњи "Јужног тока", иако је Москва раније више пута саопштавала да се неће враћати на тај пројекат.

"Спутњик" наводи да се сазнало да Бугарска рачуна на руски гас који ће пунити гасни чвор који финансира Европска комисија.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Драгутин

06.07.2017 07:34

Србија ће бити главно чвориште Руског гаса за снабдевање целе европе!Део крака из Србије ићи ће према РС-ој то је лично Путин одобрио још за Јужни ток! РС-а би могла да искористи да тај део крака који је намењен да иде према Бањалуци да пређе у хрватску и даље према Словенији и северној Италији,па према Француској... Које би паре само добијала РС-а од тог транзита,исто важи и за Србију...Него проблем је што ће вишак ако не и сва лова од тога да се слије у џепове наших корумпираних политичара и тајкуна,а наш обичан народ од тог транзита неће имати неке користи,јер ће политичари и тајкуни од тога бити још богатији и похлепнији... Проблем је што немамо и не можемо да нађемо поштене људе да расподеле правилно “Добит“ свом народу од једног таквог мега пројекта,него ће да трпају немилице новца у своје џепове без дна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уф,

06.07.2017 08:13

каква милина ,има да напунимо дзепове.

Name

Црни

06.07.2017 08:16

Е мој Драгутине какав народ таква власт. Српски народ ћути док његове тзв. вође пишају по њему. Људи одлазе а ови владајући срећни неће се бунити овдје нити гласати против њих. Народ који допусти да га било ко сабије у мишју рупу друго и боље не заслужује. Паметном доста. Бивша Југа и њени дијелови су сада послије распада показали сву своју заосталост и ретардираност просјечног човјека, који је лицемјеран и дволичан. Усто приузнаје само силу, новац и моћ. Не занима га никаква култура, развој и рад на себи. Не може боље, нити ће. Појест ће нас напредак развијеног свијета и вјечито оставити нас као робове. Ништа боље неће бити. На жалост општу.

Name

Кики

06.07.2017 15:28

Мозда нам Руси дају гас и за дзаба.

Name

Већ Виђено

06.07.2017 07:51

По обичају рачун без крчмара .О томе пишете годинама и ништа .Пита се ЕУ и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

07.07.2017 11:28

АААА куд иде руски у америку...

ОДГОВОРИТЕ