Turski tok ide preko Srbije

Mađarska i ruski "Gasprom" potpisali su sporazum o produžetku gasovoda "Turski tok" preko teritorije Bugarske i Srbije do Mađarske, prenosi "Sputnjik".

Srbija 06.07.2017 | 09:05
Turski tok ide preko Srbije
Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto rekao je da je odobrena trasa realnije rješenje od one koja je trebalo da ide preko Rumunije i Hrvatske.

U ovom trenutku planirano je da se Mađarska priključi cjevovodu do kraja 2019. godine.

U junu je saopšteno da je Rusija nastavila pregovore sa Mađarskom i Srbijom o izgradnji "Južnog toka", iako je Moskva ranije više puta saopštavala da se neće vraćati na taj projekat.

"Sputnjik" navodi da se saznalo da Bugarska računa na ruski gas koji će puniti gasni čvor koji finansira Evropska komisija.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragutin

06.07.2017 07:34

Srbija će biti glavno čvorište Ruskog gasa za snabdevanje cele evrope!Deo kraka iz Srbije ići će prema RS-oj to je lično Putin odobrio još za Južni tok! RS-a bi mogla da iskoristi da taj deo kraka koji je namenjen da ide prema Banjaluci da pređe u hrvatsku i dalje prema Sloveniji i severnoj Italiji,pa prema Francuskoj... Koje bi pare samo dobijala RS-a od tog tranzita,isto važi i za Srbiju...Nego problem je što će višak ako ne i sva lova od toga da se slije u džepove naših korumpiranih političara i tajkuna,a naš običan narod od tog tranzita neće imati neke koristi,jer će političari i tajkuni od toga biti još bogatiji i pohlepniji... Problem je što nemamo i ne možemo da nađemo poštene ljude da raspodele pravilno “Dobit“ svom narodu od jednog takvog mega projekta,nego će da trpaju nemilice novca u svoje džepove bez dna...

ODGOVORITE
Name

Uf,

06.07.2017 08:13

kakva milina ,ima da napunimo dzepove.

Name

Црни

06.07.2017 08:16

Е мој Драгутине какав народ таква власт. Српски народ ћути док његове тзв. вође пишају по њему. Људи одлазе а ови владајући срећни неће се бунити овдје нити гласати против њих. Народ који допусти да га било ко сабије у мишју рупу друго и боље не заслужује. Паметном доста. Бивша Југа и њени дијелови су сада послије распада показали сву своју заосталост и ретардираност просјечног човјека, који је лицемјеран и дволичан. Усто приузнаје само силу, новац и моћ. Не занима га никаква култура, развој и рад на себи. Не може боље, нити ће. Појест ће нас напредак развијеног свијета и вјечито оставити нас као робове. Ништа боље неће бити. На жалост општу.

Name

Kiki

06.07.2017 15:28

Mozda nam Rusi daju gas i za dzaba.

Name

Već Viđeno

06.07.2017 07:51

Po običaju račun bez krčmara .O tome pišete godinama i ništa .Pita se EU i tačka.

ODGOVORITE
Name

Ante

07.07.2017 11:28

AAAA kud ide ruski u ameriku...

ODGOVORITE