Бруталан обрачун у Мексику

Најмање 26 особа убијено је или хоспитализовано након пуцњаве на северној граници Мексика у држави Чивава, саопштио је државни тужилац Мексика.

Свијет 06.07.2017 | 08:25
Бруталан обрачун у Мексику
Пуцњава се догодила недалеко од Лас Вараса у срцу једног од региона Мексика у коме цвета трговина дрогом. Како наводи Ројтерс, у пуцњави су учествовале две наоружане групе, а није јасно како је толико жртава повређено или усмрћено.
 
Портпарол тужилаштва Феликс Гонзалес рекао је да се обрачун десио у близини планинског подручја и да и даље није познато колико особа је смртно страдало, а колико њих је рањено и превезено у болницу.

Иначе, време обрачуна се поклопило са посетом америчког секретара за државну безбедност Џона Келија који би са мексичким председником Енрикеом Пењом Нијетом требало да разговара о сарадњи у борби против организованог криминала.

Најмање 100.000 људи је погинуло, док се најмање 30.000 води као нестало у насиљу повезаном са дрогом, откако је 2007. године бивши предсједник Фелипе Калдерон ангажовао војску у борби против нарко-картела у Мексику.

Крајем јуна у сличном обрачуну у Синалои смртно је страдало 17 особа.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар