Brutalan obračun u Meksiku

Najmanje 26 osoba ubijeno je ili hospitalizovano nakon pucnjave na severnoj granici Meksika u državi Čivava, saopštio je državni tužilac Meksika.

Svijet 06.07.2017 | 08:25
Brutalan obračun u Meksiku
Pucnjava se dogodila nedaleko od Las Varasa u srcu jednog od regiona Meksika u kome cveta trgovina drogom. Kako navodi Rojters, u pucnjavi su učestvovale dve naoružane grupe, a nije jasno kako je toliko žrtava povređeno ili usmrćeno.
 
Portparol tužilaštva Feliks Gonzales rekao je da se obračun desio u blizini planinskog područja i da i dalje nije poznato koliko osoba je smrtno stradalo, a koliko njih je ranjeno i prevezeno u bolnicu.

Inače, vreme obračuna se poklopilo sa posetom američkog sekretara za državnu bezbednost Džona Kelija koji bi sa meksičkim predsednikom Enrikeom Penjom Nijetom trebalo da razgovara o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala.

Najmanje 100.000 ljudi je poginulo, dok se najmanje 30.000 vodi kao nestalo u nasilju povezanom sa drogom, otkako je 2007. godine bivši predsjednik Felipe Kalderon angažovao vojsku u borbi protiv narko-kartela u Meksiku.

Krajem juna u sličnom obračunu u Sinaloi smrtno je stradalo 17 osoba.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar