Ко има предност, Путин или Трамп?

Председник Русије Владимира Путин на првом састанку са Доналдом Трампом у Хамбургу биц́е у предности.

Свијет 05.07.2017 | 21:48
Ко има предност, Путин или Трамп?
Он ће бити у предности јер поседује значајно вец́е спољнополитичко искуство, од садашњег америчког лидера, пише Блумберг, позивајуц́и се на ветеране америчке дипломатије.

„Врло сам забринута да САД могу да буду превеслане“, наводи агенција мишљење заменице помоц́ника министра одбране САД задужена за односе са Русијом и Украјином Евелин Фаркас.

Према њеном мишљењу, Трамп је „склон је ласкању, док се Путин врло добро разуме у психологију нашег председника“.

Како је указао бивши амерички амбасадор у Русији Вилијам Бернс, председник Русије ц́е „допутовати на састанак добро припремљен и важно је и да америчка страна буде добро припремљена“.

Састанак два лидера показац́е да они имају различите приступе личној дипломатији.

Путин је познат као искусан тактичар који се увек пажљиво припрема за састанке и којем је јако тешко одвуц́и пажњу са задатог циља. Трамп је познат као човек који пренебрегава припреме за састанке и уместо тога узда се у јаку вољу и вештину да прочита саговорника.

На састанку Путина и Трампа у оквиру самита Г20 биц́е постављени темељи америчко-руских односа за наредне четири године, јер на дневном реду се налази низ највец́и глобалних проблема, као што су санкције САД према Русији, ситуације у Украјини, на Корејском полуострву и у Сирији, односи према Ирану и наводно мешање Русије у америчку предизборну кампању.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

попара

05.07.2017 20:59

Путин је у предности,20 година је у политици и на власти.Трумп није цак ни политицар,а на власти је неколико мјесеци.Путин је и богатији него Трумп.

ОДГОВОРИТЕ