Ko ima prednost, Putin ili Tramp?

Predsednik Rusije Vladimira Putin na prvom sastanku sa Donaldom Trampom u Hamburgu biće u prednosti.

Svijet 05.07.2017 | 21:48
Ko ima prednost, Putin ili Tramp?
On će biti u prednosti jer poseduje značajno veće spoljnopolitičko iskustvo, od sadašnjeg američkog lidera, piše Blumberg, pozivajući se na veterane američke diplomatije.

„Vrlo sam zabrinuta da SAD mogu da budu preveslane“, navodi agencija mišljenje zamenice pomoćnika ministra odbrane SAD zadužena za odnose sa Rusijom i Ukrajinom Evelin Farkas.

Prema njenom mišljenju, Tramp je „sklon je laskanju, dok se Putin vrlo dobro razume u psihologiju našeg predsednika“.

Kako je ukazao bivši američki ambasador u Rusiji Vilijam Berns, predsednik Rusije će „doputovati na sastanak dobro pripremljen i važno je i da američka strana bude dobro pripremljena“.

Sastanak dva lidera pokazaće da oni imaju različite pristupe ličnoj diplomatiji.

Putin je poznat kao iskusan taktičar koji se uvek pažljivo priprema za sastanke i kojem je jako teško odvući pažnju sa zadatog cilja. Tramp je poznat kao čovek koji prenebregava pripreme za sastanke i umesto toga uzda se u jaku volju i veštinu da pročita sagovornika.

Na sastanku Putina i Trampa u okviru samita G20 biće postavljeni temelji američko-ruskih odnosa za naredne četiri godine, jer na dnevnom redu se nalazi niz najveći globalnih problema, kao što su sankcije SAD prema Rusiji, situacije u Ukrajini, na Korejskom poluostrvu i u Siriji, odnosi prema Iranu i navodno mešanje Rusije u američku predizbornu kampanju.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

popara

05.07.2017 20:59

Putin je u prednosti,20 godina je u politici i na vlasti.Trump nije cak ni politicar,a na vlasti je nekoliko mjeseci.Putin je i bogatiji nego Trump.

ODGOVORITE