Ухапшено пет лица због дроге

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ у оквиру акција "Делта" и "Рогој" ухапсили су пет особа због сумње да су извршила кривична дела у вези са неовлаштеним прометом дрога и том приликом запленили 10 килограма наркотика.

Босна и Херцеговина 05.07.2017 | 18:31
Ухапшено пет лица због дроге
У оквиру акције "Делта" ухапшена су две особе, држављани Хрватске и БиХ, због сумње да су починили кривично дело међународни организовани криминал у вези са кривичним делом неовлаштени промет опојним дрогама, саопштено је из Сипе.

Током претреса ових особа пронађено је и привремено одузето три килограма хероина чија је вредност 75.000 евра, а према резултатима истраге, дрога је прокријумчарена из Србије у БиХ и била је намењена тржишту земаља ЕУ.

Након криминалистичке обраде, предати су у надлежност Тужилаштву БиХ.

Приликом реализације акције "Рогој", на подручју Кантона Сарајево и општине Фоча ухапшене су три особе због сумње да су починили кривично дело неовлаштена производња и стављање у промет дрога.

Током претреса пронађено је и привремено одузето седам килограма марихуане, а ухапшени су након криминалистичке обраде предати Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево на даље поступање.

Акција "Делта" и "Рогој" проведене су јуче и данас.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Политицки покровитељи

05.07.2017 16:59

АЈте фино послусајте јединог постеног политицара и цовјека на Балкану.Зове се Небојса Медојевиц.

ОДГОВОРИТЕ