Uhapšeno pet lica zbog droge

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u okviru akcija "Delta" i "Rogoj" uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su izvršila krivična dela u vezi sa neovlaštenim prometom droga i tom prilikom zaplenili 10 kilograma narkotika.

Bosna i Hercegovina 05.07.2017 | 18:31
Uhapšeno pet lica zbog droge
U okviru akcije "Delta" uhapšena su dve osobe, državljani Hrvatske i BiH, zbog sumnje da su počinili krivično delo međunarodni organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delom neovlašteni promet opojnim drogama, saopšteno je iz Sipe.

Tokom pretresa ovih osoba pronađeno je i privremeno oduzeto tri kilograma heroina čija je vrednost 75.000 evra, a prema rezultatima istrage, droga je prokrijumčarena iz Srbije u BiH i bila je namenjena tržištu zemalja EU.

Nakon kriminalističke obrade, predati su u nadležnost Tužilaštvu BiH.

Prilikom realizacije akcije "Rogoj", na području Kantona Sarajevo i opštine Foča uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga.

Tokom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto sedam kilograma marihuane, a uhapšeni su nakon kriminalističke obrade predati Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Akcija "Delta" i "Rogoj" provedene su juče i danas.

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Politicki pokrovitelji

05.07.2017 16:59

AJte fino poslusajte jedinog postenog politicara i covjeka na Balkanu.Zove se Nebojsa Medojevic.

ODGOVORITE