Званично: Реалово прво појачање на шест година!

Зидан има по двојицу на свакој позицији! И то опасну двојицу!

Фудбал 07.07.2017 | 16:00
Званично: Реалово прво појачање на шест година!
Десило се и то: први пут после 17 година и Сантијага Соларија играч Атлетика је директно из црвено-белог Мадрида прешао у Реал. Тео Ернандез је и званично постао играч актуелног шампиона Европе, пошто је Краљевски клуб активирао откупну клаузулу, па се Јорганџије ништа нису ни питале. Мада је, како је Реал прекршио џентлменски договор који су комшије имале - а по коме (осим у случају када појединци једностанво нису били довољно добри за Лос Бланкосе)  једни другима нису крали играче - Краљевски клуб чак и преплатио 19-годишњег левог бека.

Наиме, Ернандезова откупна клаузула је износила 24.000.000 евра, а Реал га је платио 26.000.000 у три раде, ако верујете Марки, односно 30.000.000 ако вам је ближи мадридски Ас. Било како, и једни и други добили су алиби, Реал је испао поштен, Атлетико прагматичан кад су му већ руке биле везане.

Да ће Тео, млађи брат Атлетиковог Лукаса Ернандеза, заршити на стадиону “Сантјаго Бернабеу“ знало се одавно, а Реал је данас само потврдио цео посао. Суперталентовани дефанзивац, који није стигао да дебитује за први тим Атлетика, али је зато прошле сезоне блистао на позајмици у Алавесу, потписао је уговор на шест година. Претходни са Атлетиком му је важио до 2021, а упорно је баш због Реала Мексиканац одбијао да продужи сарадњу и дозволи Јорганџијама да повисе висину обештећења.

Лекарским прегледима биће подвргнут у понедељак, а у 19.30 и представљен навијачима Реала.

Навијачи Атлетика пљуваће га на сва уста, пошто дуго нису били у ситуацији да се као клуб осете тако немоћни пред комшијама. Уго Санчез их је издао 1985. године и донео Реалу пет узастопних титула у Примери, Раул им је измакао још као омладинац, пошто се те 1992. године Атлетико баш и није обазирао на школу.

Тео Ернандез је у њој био од 2008. Сада ће се са Марселом борити за место у првој постави Зинедина Зидана, који ће тако имати макар по двојицу изузетних играча на свакој позицији. Барем ако Краљевски клуб задржи Данила и Алвара Морату. Баш због тога су са позајмица и враћени штопер Хезус Ваљего и везиста Маркос Љоренте.

Отприлике би то могло да изгледа овако: Навас (Касиља) - Карвахал (Данило), Варан (Ваљехо), Рамос (Наћо), Марсело (Ернандез) - Каземиро (Љоренте), Модрић (Ковачић), Крос (Иско) - Бејл (Лукас), Роналдо (Асенсио), Бензема (Мората).

Још ако из Бетиса стигне Дани Себаљос, најбољи играч тек завршеног У21 Европског првенства...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар