Zvanično: Realovo prvo pojačanje na šest godina!

Zidan ima po dvojicu na svakoj poziciji! I to opasnu dvojicu!

Fudbal 07.07.2017 | 16:00
Zvanično: Realovo prvo pojačanje na šest godina!
Desilo se i to: prvi put posle 17 godina i Santijaga Solarija igrač Atletika je direktno iz crveno-belog Madrida prešao u Real. Teo Ernandez je i zvanično postao igrač aktuelnog šampiona Evrope, pošto je Kraljevski klub aktivirao otkupnu klauzulu, pa se Jorgandžije ništa nisu ni pitale. Mada je, kako je Real prekršio džentlmenski dogovor koji su komšije imale - a po kome (osim u slučaju kada pojedinci jednostanvo nisu bili dovoljno dobri za Los Blankose)  jedni drugima nisu krali igrače - Kraljevski klub čak i preplatio 19-godišnjeg levog beka.

Naime, Ernandezova otkupna klauzula je iznosila 24.000.000 evra, a Real ga je platio 26.000.000 u tri rade, ako verujete Marki, odnosno 30.000.000 ako vam je bliži madridski As. Bilo kako, i jedni i drugi dobili su alibi, Real je ispao pošten, Atletiko pragmatičan kad su mu već ruke bile vezane.

Da će Teo, mlađi brat Atletikovog Lukasa Ernandeza, zaršiti na stadionu “Santjago Bernabeu“ znalo se odavno, a Real je danas samo potvrdio ceo posao. Supertalentovani defanzivac, koji nije stigao da debituje za prvi tim Atletika, ali je zato prošle sezone blistao na pozajmici u Alavesu, potpisao je ugovor na šest godina. Prethodni sa Atletikom mu je važio do 2021, a uporno je baš zbog Reala Meksikanac odbijao da produži saradnju i dozvoli Jorgandžijama da povise visinu obeštećenja.

Lekarskim pregledima biće podvrgnut u ponedeljak, a u 19.30 i predstavljen navijačima Reala.

Navijači Atletika pljuvaće ga na sva usta, pošto dugo nisu bili u situaciji da se kao klub osete tako nemoćni pred komšijama. Ugo Sančez ih je izdao 1985. godine i doneo Realu pet uzastopnih titula u Primeri, Raul im je izmakao još kao omladinac, pošto se te 1992. godine Atletiko baš i nije obazirao na školu.

Teo Ernandez je u njoj bio od 2008. Sada će se sa Marselom boriti za mesto u prvoj postavi Zinedina Zidana, koji će tako imati makar po dvojicu izuzetnih igrača na svakoj poziciji. Barem ako Kraljevski klub zadrži Danila i Alvara Moratu. Baš zbog toga su sa pozajmica i vraćeni štoper Hezus Valjego i vezista Markos Ljorente.

Otprilike bi to moglo da izgleda ovako: Navas (Kasilja) - Karvahal (Danilo), Varan (Valjeho), Ramos (Naćo), Marselo (Ernandez) - Kazemiro (Ljorente), Modrić (Kovačić), Kros (Isko) - Bejl (Lukas), Ronaldo (Asensio), Benzema (Morata).

Još ako iz Betisa stigne Dani Sebaljos, najbolji igrač tek završenog U21 Evropskog prvenstva...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar