Аранжман ММФ-а није угрожен

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић изјавио је да неће бити угрожен аранжман са Међународним монетарним фондом.

Босна и Херцеговина 05.07.2017 | 17:14
Аранжман ММФ-а није угрожен
“Не пада нам на памет да угрозимо такав квалитетан аранжман”, рекао је Звиздић у паузи засједања Представничког дома парламента БиХ.

Он је додао да акцизе нису једини услов да се одобри наредна транша аранжмана са ММФ-ом, те позвао медије да истраже због чега нема реализације и осталих услова који су једнако, а можда и важнији од акциза.

“Ми ћемо брзо урадити измјене и допуне закона о Агенцији о осигурању, да комплетирамо сет закона из банкарског система и да буде отклоњен спин да је ријеч о оснивању нове агенције, што није тачно”, истакао је Звиздић и додао да ће, када се стекну услови, у парламентарну процедуру бити враћен и закон о акцизама.

На питање када ће бити одржана сједница Фискалног савјета, Звиздић је рекао да су припремљени материјали, и када добије тај извјештај, у року од три дана биће одржана сједница Фискалног савјета БиХ.

Говорећи о заједничкој сједници Савјета министара БиХ и Владе Хрватске, Звиздић је рекао да ће се на сједници наћи веома важна питања која се могу ријешити брзо и конкретно, и која значе велику помоћ грађанима и привредним субјектима.

Он је навео да ће посебно бити разговарано о питањима у вези са европским интеграцијама, као и о онима која оптерећују односе БиХ и Хрватске.

“Фокусираћемо се на неколико важних питања која можемо ријешити, а то је отварање нових граничних прелаза, одлагање нуклеарног отпада, прекогранични жељезнички прелази, подршка за важне инфраструктурне пројекте”, истакао је Звиздић и нагласио да ће бити потписано пет-шест споразума и меморандума.

Говорећи о сутрашњој сједници Уставног суда који ће расправљати о укидању 1. марта и 25. новембра и реакцијама из Републике Српске, Звиздић је нагласио да је већ почела предизборна кампања и да она увијек са собом носи непродуктивну реторику.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

разумио

05.07.2017 15:32

Стета сто идемо опет на кредите. На тим кредитима цемо заувијек остати јер радно способно становниство одлази из БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха

05.07.2017 15:48

Не треба кредит..сва среца да га не добијемо..па да видимо колико има виска на будзету....ха,ха. ко се последњи смије најсладје се смије..да видимо те готоване без топлих канцеларија..јер сад су толико поносни да се неда са њима прицати...доце цица по колица

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Царство среце

05.07.2017 17:01

А зар нам преко СДА неце помоци арапско Царство среце и вијагре дје су људска права највиса на свијету.И дје бас вруце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

05.07.2017 17:14

Нецу ја Арапске паре само Руске примам...

Name

ре А.Царство

05.07.2017 21:23

Неце нама Арапи помоц они кредите улазу код Вуцица у Србију.

Name

Драган

05.07.2017 17:47

Угрожена је свака држава која склапа Аранжмане са ММФ. Озбиљне државе се клоне те организације, бантустани се хватају за ММФ као за сламку спаса, а заправо добијају сидро које их вуче ка дну. Економисти знају како је прошла Аргентина када је слепо слушала ММФ. Опорављала се седам година од толике памети и бриге њихових стручњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МК

05.07.2017 22:08

ТЕ ВАШЕ КРЕДИТЕ МОГУ ВРАЋАТИ САМО ВАША ДЈЕЦА ЈЕР НАСА ДЈЕЦА ОДОШЕ ИЗ БИХ И РС ПА БУЈРУМ И ПРИЈАТНО ВАМ БИЛО.

ОДГОВОРИТЕ