Aranžman MMF-a nije ugrožen

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da neće biti ugrožen aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Bosna i Hercegovina 05.07.2017 | 17:14
Aranžman MMF-a nije ugrožen
“Ne pada nam na pamet da ugrozimo takav kvalitetan aranžman”, rekao je Zvizdić u pauzi zasjedanja Predstavničkog doma parlamenta BiH.

On je dodao da akcize nisu jedini uslov da se odobri naredna tranša aranžmana sa MMF-om, te pozvao medije da istraže zbog čega nema realizacije i ostalih uslova koji su jednako, a možda i važniji od akciza.

“Mi ćemo brzo uraditi izmjene i dopune zakona o Agenciji o osiguranju, da kompletiramo set zakona iz bankarskog sistema i da bude otklonjen spin da je riječ o osnivanju nove agencije, što nije tačno”, istakao je Zvizdić i dodao da će, kada se steknu uslovi, u parlamentarnu proceduru biti vraćen i zakon o akcizama.

Na pitanje kada će biti održana sjednica Fiskalnog savjeta, Zvizdić je rekao da su pripremljeni materijali, i kada dobije taj izvještaj, u roku od tri dana biće održana sjednica Fiskalnog savjeta BiH.

Govoreći o zajedničkoj sjednici Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske, Zvizdić je rekao da će se na sjednici naći veoma važna pitanja koja se mogu riješiti brzo i konkretno, i koja znače veliku pomoć građanima i privrednim subjektima.

On je naveo da će posebno biti razgovarano o pitanjima u vezi sa evropskim integracijama, kao i o onima koja opterećuju odnose BiH i Hrvatske.

“Fokusiraćemo se na nekoliko važnih pitanja koja možemo riješiti, a to je otvaranje novih graničnih prelaza, odlaganje nuklearnog otpada, prekogranični željeznički prelazi, podrška za važne infrastrukturne projekte”, istakao je Zvizdić i naglasio da će biti potpisano pet-šest sporazuma i memoranduma.

Govoreći o sutrašnjoj sjednici Ustavnog suda koji će raspravljati o ukidanju 1. marta i 25. novembra i reakcijama iz Republike Srpske, Zvizdić je naglasio da je već počela predizborna kampanja i da ona uvijek sa sobom nosi neproduktivnu retoriku.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

razumio

05.07.2017 15:32

Steta sto idemo opet na kredite. Na tim kreditima cemo zauvijek ostati jer radno sposobno stanovnistvo odlazi iz BiH.

ODGOVORITE
Name

Ha

05.07.2017 15:48

Ne treba kredit..sva sreca da ga ne dobijemo..pa da vidimo koliko ima viska na budzetu....ha,ha. ko se poslednji smije najsladje se smije..da vidimo te gotovane bez toplih kancelarija..jer sad su toliko ponosni da se neda sa njima pricati...doce cica po kolica

ODGOVORITE
Name

A Carstvo srece

05.07.2017 17:01

A zar nam preko SDA nece pomoci arapsko Carstvo srece i vijagre dje su ljudska prava najvisa na svijetu.I dje bas vruce.

ODGOVORITE
Name

Mile

05.07.2017 17:14

Necu ja Arapske pare samo Ruske primam...

Name

re A.Carstvo

05.07.2017 21:23

Nece nama Arapi pomoc oni kredite ulazu kod Vucica u Srbiju.

Name

Dragan

05.07.2017 17:47

Ugrožena je svaka država koja sklapa Aranžmane sa MMF. Ozbiljne države se klone te organizacije, bantustani se hvataju za MMF kao za slamku spasa, a zapravo dobijaju sidro koje ih vuče ka dnu. Ekonomisti znaju kako je prošla Argentina kada je slepo slušala MMF. Oporavljala se sedam godina od tolike pameti i brige njihovih stručnjaka.

ODGOVORITE
Name

MK

05.07.2017 22:08

TE VAŠE KREDITE MOGU VRAĆATI SAMO VAŠA DJECA JER NASA DJECA ODOŠE IZ BIH I RS PA BUJRUM I PRIJATNO VAM BILO.

ODGOVORITE