Објављена слика голог Тита

Истражујуц́и улогу некадашњег доживотног предсједника Југославије Јосипа Броза Тита у грађанском рату у Шпанији, новинар Жељко Зиројевиц́ пронашао је потпуно непознату и досад необјављену фотографију маршала у необичном издању - сасвим голог, окренутих леђа према објективу.

Регион 05.07.2017 | 17:06
Објављена слика голог Тита
Фотографија је названа "Југословени који се купају", а настала је 1939. године. Тито је тада са својим саборцима боравио у француском војном логору, који је био резервисан за међународне снаге.

Иако је фотографија објављена у Зборнику шпанских бораца 1961. године, она никад није пронашла свој пут до југословенске јавности, највјероватније јер је режим сматрао да угрожава углед предсједника, а сама књига убрзо је повучена с тржишта.

"Тачно је да је Јосип Броз Тито 5. маја 1952. новинарима америчког ’Лајфа‘ рекао да је једном кратко посјетио Шпанију и провео један дан у Мадриду.

Друге чињенице истраживања, које нису спорне и представљају научни и доказни материјал, говоре о томе да је Тито ради преузимања потпуне контроле над КПЈ морао прво да се ослободи Благоја Паровиц́а Шмита, који је 1937. године, када је ликвидиран, био предвиђен за генералног секретара КПЈ“, каже Зиројевиц́, а преноси хрватски "Еxспресс".

Зиројевиц́ тврди и како је налог за Паровиц́еву ликвидацију издао Тито.

"Доказ за то је чињеница да је Влајко Беговиц́ фотографисао мртвог Паровиц́а одмах након убиства и та је фотографија одмах достављена Титу", објаснио је Зиројевиц́.

Извор: Спутњик

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

БЛ Комуниста

05.07.2017 18:51

Објавила Стаљинова агенција, паметноме доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар.

05.07.2017 20:05

Какве везе то има,када се свакакве будале скидају :због цега би било њему забрањено.

Name

ре

05.07.2017 21:43

Сад писите ста зелите ал Тито је само могао написати на папириц "Прозор мора пасти" А да нико непита колика це зртва бити. Оно сто је Тито изградио за дан ови данасњи немогу окрецити за цитав зивот. Исприцај те ал без убацивања својој дјеци оно сто је Тито стварао уз КПЈ да дају своје мисљење. Изненадисете се као и ја одговором а познато нам је да дјеца говоре оно сто мисле и нису пристрасна. Мени је на мој упит ста мисли о зивоту у таквој политицкој културној, социјалној и економској дрзави одговоријо ! Само стока руси ограду која је стити од провалије.. Остао сам фасциниран без обзира сто сам и ја ганерација која је прозвана.

Name

Легенда

05.07.2017 19:29

Легенда Једини који је могао владати са седан лудих племена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

05.07.2017 19:57

СВАКА ЦАСТ!!!!!Нек је објављена та фотографија.И треба.Какав смо добар зивот имали под власцу друга Тита,то не треба полемисати.Ово све,послије 1991 је зива патња.Зато фино лијепо да сви ту фотку скинемо на екране рацунара,таблета и телефона,и из постовања-да соцно пољубимо стразњицу друга Тита.Заслузио је то он,а и ми сви.Нисмо хтјели социјализам,самоуправљање,добар зивот,братство и јединство народа,слогу и срецу.....Хтјели смо сукобе и пропаст.Зато,сада фино ту слику скинут и пољубит је соцно. Стета сто није фотографисан и с предње стране....Послије свих ових година пропасти,фотографија је изасла у право вријеме.Погледајмо ста смо уцинили послије његове смрти,а ста нам је све остављено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

05.07.2017 20:54

Ста је било било је... јуце се не враца...

Name

Мило

06.07.2017 04:09

Да је ваљало јос би трајало...

Name

xxл

06.07.2017 18:12

НЕКА НЕМА НИ КОМ.ПАРТИЈЕ ПА ДА ЈЕДЕМ СВАКО СЕСТИ ДАН....ЗЛОТВОРИ.