Галинарију 65М$ од Клиперса, Нетси зову Портера!

Лос Анђелес Клиперси, Денвер Нагетси и Атланта Хокси направили су међусобни трејд чији је главни актер био Данило Галинари.

Кошарка 06.07.2017 | 09:15
Галинарију 65М$ од Клиперса, Нетси зову Портера!
Италијан је после шест година напустио Колорадо и преселио се у Калифорнију где је са Клиперсима потписао трогодишњи уговор вредан 65 милиона долара.

Клиперси су послали Џамала Крофорда и Дајмонда Стоуна уз пика прве рунде 2018. и кеш Хоксима. Крофорд ће вероватно раскинути уговор са Хоксима и постати слободан агент.

Атланта ће послати и пика друге рунде на драфту 2019. у Денвер. 

Клиперси су тако појачали своју унутрашњу линију коју чине Блејк Грифин и Деандре Џордан, па ће сада да се концентришу на потрагу за плејмејкером који ће надокнадити одлазак Криса Пола у Хјустон Рокитсе.

У међувремену, амерички медији преносе да је бек Ото Потрет Џуниор договорио сарадњу са Бруклин Нетсима за максималан четворогодишњи уговор вредан 106 милиона долара.

Његов досадашњи тим Вашингтон Визардси имају право да изједначе понуду и зако задрже одличног шутера, што наводно и намеравају.

Портер је прошле сезоне просечно бележио 13,4 поена уз 6,4 скокова и 1,5 украдених лопти по мечу уз 43,4 одсто погођених тројки, а за њега су интересовање показали још Јута Џез и Сакраменто Кингси, који су испали из комбинација.

Оклахома Сити Тандер довео је доскорашње крило Торонто Репторса Патрика Патерсона с којим су потписали трогодишњи уговор за 16,5 милиона долара.

Тако је Тандер одустао од Рудија Геја који је разговарао са овим тимом, али је тражио много више новца него што су могли да му понуде. Његове преостале опције су Мајами Хит, Јута Џез, Сан Антонио Спарси и Бруклин Нетси.

Патерсон у Оклахому стиже као замена за Тажа Гибсона који је прешао у Минесота ТИмбервулвсе, а ГМ Тандера Сем Прести га види као сјајну подршку за Расела Вестбрука и Пола Џорџа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар