Galinariju 65M$ od Klipersa, Netsi zovu Portera!

Los Anđeles Klipersi, Denver Nagetsi i Atlanta Hoksi napravili su međusobni trejd čiji je glavni akter bio Danilo Galinari.

Košarka 06.07.2017 | 09:15
Galinariju 65M$ od Klipersa, Netsi zovu Portera!
Italijan je posle šest godina napustio Kolorado i preselio se u Kaliforniju gde je sa Klipersima potpisao trogodišnji ugovor vredan 65 miliona dolara.

Klipersi su poslali Džamala Kroforda i Dajmonda Stouna uz pika prve runde 2018. i keš Hoksima. Kroford će verovatno raskinuti ugovor sa Hoksima i postati slobodan agent.

Atlanta će poslati i pika druge runde na draftu 2019. u Denver. 

Klipersi su tako pojačali svoju unutrašnju liniju koju čine Blejk Grifin i Deandre Džordan, pa će sada da se koncentrišu na potragu za plejmejkerom koji će nadoknaditi odlazak Krisa Pola u Hjuston Rokitse.

U međuvremenu, američki mediji prenose da je bek Oto Potret Džunior dogovorio saradnju sa Bruklin Netsima za maksimalan četvorogodišnji ugovor vredan 106 miliona dolara.

Njegov dosadašnji tim Vašington Vizardsi imaju pravo da izjednače ponudu i zako zadrže odličnog šutera, što navodno i nameravaju.

Porter je prošle sezone prosečno beležio 13,4 poena uz 6,4 skokova i 1,5 ukradenih lopti po meču uz 43,4 odsto pogođenih trojki, a za njega su interesovanje pokazali još Juta Džez i Sakramento Kingsi, koji su ispali iz kombinacija.

Oklahoma Siti Tander doveo je doskorašnje krilo Toronto Reptorsa Patrika Patersona s kojim su potpisali trogodišnji ugovor za 16,5 miliona dolara.

Tako je Tander odustao od Rudija Geja koji je razgovarao sa ovim timom, ali je tražio mnogo više novca nego što su mogli da mu ponude. Njegove preostale opcije su Majami Hit, Juta Džez, San Antonio Sparsi i Bruklin Netsi.

Paterson u Oklahomu stiže kao zamena za Taža Gibsona koji je prešao u Minesota TImbervulvse, a GM Tandera Sem Presti ga vidi kao sjajnu podršku za Rasela Vestbruka i Pola Džordža.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar