Меси продужио уговор, седмично 570.000 евра!

Лионел Меси продужио је уговор са Барселоном до 2021. године по којем ће недељно зарађивати 570. 000 евра.  Све о новом уговору Леа Месија и Барселоне. . .  Један од најбољих фудбалера света продужио је уговор с клубом у који је дошао са поремећајем хормона раста када је имао 13 година. Неће отићи пре 34. или 35. године. . .

Фудбал 05.07.2017 | 17:45
Меси продужио уговор, седмично 570.000 евра!
Уз Кристијана Роналда најбољи играч данашњице потписаће други најуноснији уговор икада, пошто прво место заузима Карлос Тевес који у Кини прима 700.000 евра недељно.

Барселона је објавила и нову откупну клаузулу која ће гласити 300 милиона евра.

Меси је претходних недеља навијаче каталонског клуба мало забринуо, с обзиром да му је стари уговор истицао у 2018. години, а договора између две стране још није било. 

Аргентинац је у Барселону дошао са 13 година и чим се прикључио првом тиму показао је раскошни таленат. До сада је одгирао 585 уткамица за Барсу и успео да постигне чак 510 голова. 

Он је пет пута освајао Златну лопту, а са Барселоном је освојио 29 трофеја, од којих девет шампионских титула, четири Лиге шампиона, пет трофеја Купа краља, по три Суперкупа Европе и светска клупска првенства, као и шест титула у Суперкупу Шпаније. 

"Клуб је веома срећан због уговора и посвећености Месија, најбољег фудбалера у историји, који је провео целу професионалну каријеру у Барси и предводио екипу до невероватних успеха", наводи се у саопштењу Барселоне.

Каријера Лионела Месија (30) званично је почела 16. новембра 2003. године, када га је тадашњи тренер Барселоне, Франк Рајкард, увео у игру у 75. минуту пријатељске утакмице ас Портом…

...тренера Жозеа Муриња.

Меси, тада момак од 16 година, четири месеца и 23 дана, веома брзо дебитоваће за Барсу и у званичној утакмици, а последњу - после дуго очекиваног продужетка сарадње са Барселоном, јединим клубом за који је играо - неће одиграти пре јуна 2021. године.

Мада, свесни да им ни тада неће бити доста, Барса и Аргентинац унели су у свеже потписану сарадњу опцију продужетка уговора на још годину дана, до 2022. године.

Меси је са проблемом са хормоном раста стигао у Барселону као 13-годишњак, његов отац Хорхе потписао је приступницу у једном ресторану, на салвети, јер конобар није имао папир, а не би требало да напусти клуб пре 34. или 35. године.

Уколико се нестварни фудбалер одлучи да пре истека уговора напусти клуб, а Барселона буде против тога, једини излаз за заинтересовану страну биће минимална клаузула од 300.000.000 евра.

Толико од сада кошта откуп уговора према којем ће Меси сваке седмице 576.000 евра, нето, што значи да ће годишње увећати своје богатство за 30 милиона евра само од базичног уговора са клубом, без бонуса, премија, прихода од права на лик и дело, а о спонзорима да не говоримо.

Конкретно, ако буде на нивоу својих досадашњих игара (а, то нимало неће бити лако), Меси би ионако огромну зараду могао да појача за 20 одсто бонусима за број голова, победа, асистенција, титулама у Примери и Лиги шампиона, као и тријумфом у борби за "Златну лопту", која му је пет пута до сада припадала.

Ни то није све.

Сам потпис Меси је Барселони наплатио нешто мање од 30 милиона евра, што значи да ће ове "фискалне" године клуб у њега уложити 60 милиона евра...

Меси се са клубом који је у њега веровао (и уложио новац за његово лечење) договорио по повратку са меденог месеца и венчања са дугогодишњом девојком, Антонелом Ракузо.

Претходни уговор истицао му је 2018. године, што значи да је мало недостајало да уђе у последњу сезону уговора, односно да би 1. јануара наредне године могао без ограничења да изабере будући клуб и потом сачека истек сарадње са Барсом да без обештећења оде.

Где су Месијеве границе? Остаје тек да видимо.

За сада, он је одиграо 615 мечева у плаво-црвеном дресу, дао 518 голова и освојио 29 трофеја, а клупски је, национални и Ла Лига рекордер у готово свим голгетерским категоријама.

Свему треба додати и 118 утакмица, уз 58 голова за репрезентацију Аргентине, чији је такође најбољи стрелац у историји.

О томе ко је носио дресове Барселоне и Аргентине кроз историју сувишно је говорити…

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар