Лажирао крађу због осигурања

Крим-полиција из Приједора терети аустријског држављанина Ц. Х. да је лажно пријавио крађу аудија А4, вриједног 30. 000 марака, како би наплатио штету код осигуравајућег друштва у Аустрији.

Република Српска 05.07.2017 | 15:18
Лажирао крађу због осигурања
"Током криминалистичке обраде, утврђено је да је Ц.Х. у мају, аудијем аустријских регистарских ознака, произведеним 2010. године, дошао у БиХ, те због мањег квара на мотору возило оставио у једном ауто-сервису у Приједору", саопштила је Звездана Алендаревић, портпарол ПУ Приједор.

Како додају из полиције, Аустријанац је власнику сервиса рекао да ауди сасјече, и дијелове прода.



"Тако је, у договору са Ц.Х., власник ауто-сервиса возило сасјекао у дијелове, од којих је један дио уградио у возило исте марке које је у сервису већ било на поправци, док је други дио складиштио - како у просторијама сервиса, тако и у дворишту куће једног од својих радника, надомак Приједора", појаснила је Алендаревићева.

Како додаје, по поновном доласку у Приједор, Ц.Х. је тамошњој Полицијској управи пријавио крађу аудија, а потом поднио захтјев за извод из службеног полицијског записника, односно доказ поднесене пријаве, ради наплате штете код осигуравајућег друштва у Аустрији.

Из полиције наводе да су од власника ауто-сервиса одузети сви пронађени механички дијелови аудија, те шасија исјечена у дијелове, као и возило исте марке које је било у ауто-сервису, а у које су уграђени дијелови сасјеченог четвороточкаша.

"С обзиром да је Ц.Х. тренутно у Аустрији и није доступан полицијским службеницима, криминалистичка обрада лица ће бити извршена накнадно, а против њега ће Окружном јавном тужилаштву Приједор бити достављен извјештај за почињена кривична дјела", навела је Алендаревићева.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драган

05.07.2017 14:23

Ма да полиција штити осигурање да не би не дај бозе неко њих преварио а сто они варају народ стално ником ниста вец годину дана гањам се са осигурањем да наплатим штету насталу у удесу

ОДГОВОРИТЕ
Name

мерџо

05.07.2017 20:14

Истина 100%,и треба их варат,јер и они ОСИГУРАЊЕ бар овдје у БиХ Варају Краду ,Отимају и свим и свачим се служе само да не плате оно што су законом обавезни .

Name

МК

05.07.2017 21:54

МА ВИ НАСЛИ ГАЊАТИ ПРАВДУ ПА КАКО НЕ УХВАТИТЕ ОВЕ НАСЕ ГУЗОЊЕ СТО НАС ВАРАЈУ 25 ГОДИНА НЕГО ПРАВИТЕ ПРОБЛЕМ ЈАДНИКУ КОЈИ ЈЕ ХТИО ОВА ЛОПОВСКА ОСИГУРАЊА МАЛО ОГУЛИТИ О ЈЕСТЕ БАГРА НЕВИЂЕНА.

ОДГОВОРИТЕ