Lažirao krađu zbog osiguranja

Krim-policija iz Prijedora tereti austrijskog državljanina C. H. da je lažno prijavio krađu audija A4, vrijednog 30. 000 maraka, kako bi naplatio štetu kod osiguravajućeg društva u Austriji.

Republika Srpska 05.07.2017 | 15:18
Lažirao krađu zbog osiguranja
"Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je C.H. u maju, audijem austrijskih registarskih oznaka, proizvedenim 2010. godine, došao u BiH, te zbog manjeg kvara na motoru vozilo ostavio u jednom auto-servisu u Prijedoru", saopštila je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Kako dodaju iz policije, Austrijanac je vlasniku servisa rekao da audi sasječe, i dijelove proda."Tako je, u dogovoru sa C.H., vlasnik auto-servisa vozilo sasjekao u dijelove, od kojih je jedan dio ugradio u vozilo iste marke koje je u servisu već bilo na popravci, dok je drugi dio skladištio - kako u prostorijama servisa, tako i u dvorištu kuće jednog od svojih radnika, nadomak Prijedora", pojasnila je Alendarevićeva.

Kako dodaje, po ponovnom dolasku u Prijedor, C.H. je tamošnjoj Policijskoj upravi prijavio krađu audija, a potom podnio zahtjev za izvod iz službenog policijskog zapisnika, odnosno dokaz podnesene prijave, radi naplate štete kod osiguravajućeg društva u Austriji.

Iz policije navode da su od vlasnika auto-servisa oduzeti svi pronađeni mehanički dijelovi audija, te šasija isječena u dijelove, kao i vozilo iste marke koje je bilo u auto-servisu, a u koje su ugrađeni dijelovi sasječenog četvorotočkaša.

"S obzirom da je C.H. trenutno u Austriji i nije dostupan policijskim službenicima, kriminalistička obrada lica će biti izvršena naknadno, a protiv njega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela", navela je Alendarevićeva.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragan

05.07.2017 14:23

Ma da policija štiti osiguranje da ne bi ne daj boze neko njih prevario a sto oni varaju narod stalno nikom nista vec godinu dana ganjam se sa osiguranjem da naplatim štetu nastalu u udesu

ODGOVORITE
Name

merdžo

05.07.2017 20:14

Istina 100%,i treba ih varat,jer i oni OSIGURANJE bar ovdje u BiH Varaju Kradu ,Otimaju i svim i svačim se služe samo da ne plate ono što su zakonom obavezni .

Name

MK

05.07.2017 21:54

MA VI NASLI GANJATI PRAVDU PA KAKO NE UHVATITE OVE NASE GUZONJE STO NAS VARAJU 25 GODINA NEGO PRAVITE PROBLEM JADNIKU KOJI JE HTIO OVA LOPOVSKA OSIGURANJA MALO OGULITI O JESTE BAGRA NEVIĐENA.

ODGOVORITE