Заратили Бакир и Фахрудин

Лидери СББ и СДА у БиХ, Фахрудин Радончић и Бакир Изетбеговић, наставили су да заоштравају односе, па је након оптужбе бошњачког члана Председништва БиХ да је Радончић издајник, лидер СББ, која је и коалициони партнер СДА, Изетбеговића позива да изађе из Муслиманског братства и одговори каква је била његова улога у паду Сребренице.

Босна и Херцеговина 05.07.2017 | 12:52
Заратили Бакир и Фахрудин
Најпре је, наиме, Изетбеговић на трибини у Бихаћу поручио да нема више сарадње са Радончићем зато што је изјавом да су Бошњаци започели рат у БиХ бацио љагу на свој народ, након чега га је лидер СДА означио издајником.
 
Уследила су Радончићева питања за Изетбеговића, међу којима је и да ли је то лидер СДА направио коалицију с Радованом Караџићем, Матом Бобаном, Крајишником и многим другим, како наводи, ратним злочинцима “који су убили 200.000 Бошњака и милион раселили”.

У саопштењу СББ, објављеном на званичном сајту, Радончић позива Изетбеговића да, како каже, пре него што то открије историја када се скину ознаке тајности, каже каква је његова улога била у паду Сребренице и повлачењу Насера Орића из истог града са места комаданта одбране.

СББ пита Изетбеговића шта је 1993. године био циљ Бошњачког сабора у Сарајеву него подела БиХ и прављење филџан државе и владавине пет фамилија.

- Изетбеговића питамо и шта је са цепањем СДА и да ли упорним лажима на рачун Радончића жели да сакрије свој неминовни одлазак са чела странке - стоји у саопштењу.

СББ тражи од Изетбеговића да иступи из Муслиманског братства, јер то “није била идеја за коју су гинули Бошњаци”, а то чланство, истичу, наноси екстремне штете Босни и Херцеговни.

СББ сматра да Изетбеговић, већ 20 година, води политику поделе БиХ на три дела и да је управо он у најтешњем дослуху са Додиком и Човићем.

- То потврђују договори из кафане “Барка” са Додиком и гласање у Парламенту ФБиХ од прије 15-ак дана, када су Човић и ХДЗ спречили смену његове супруге Себије са места директорке Клиничког центра Универзитета у Сарајеву - наводе из СББ.

Поручују и да бошњачки ветерани нису своје животе у последњем рату давали за "брачни пар Чаушеску", који се више не може скривати под кишобран покојног Алије Изетбеговића. Истичу да што пре њих двоје (Изетбеговић и супруга) абдицирају са вишедеценијског беговског трона, то ће грађанима БиХ и региона бити боље и лакше.

Религијски приступ социјалним питањима

Друштво муслиманске браће, или често једноставно „Братство“,назив је за исламистички покрет распрострањен широм света, који је изнедрио многе политичке и религијске организације на Блиском Истоку.

Иако често посматране као огранци глобалног Братства, оне су структурално подељене, премда повезане заједничком идеологијом политичног Ислама и добром међусобном сарадњом.

Муслиманско братство или Друштво муслиманске браће пропагира стварање исламске владе, верујући да је Бог у Кур'ану одредио савршен начин живота и социјалне организације (као што и слоган Братства каже "Кур'ан је наш устав"). Братство изражава своју интерпретацију Ислама кроз стриктно религијски приступ социјалним питањима.

Братство је један он најутицајнијих покрета у исламском свету, посебно у арапском.

Прво Муслиманско братство основано је у Египту 1928, и Египат се још увек сматра центром покрета.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Драган

05.07.2017 11:02

Ни не припадају истом центру моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

05.07.2017 11:06

Све је лаж... лаж лаж и лаж. Обоица били у истој странци, пословни партнери... СББ и Радончић је СДА 2 која служи да настави посао СДА кад народу досади СДА и обје су колонијалне странке које раде за Америку и ЕУ против воље свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Босњака

05.07.2017 16:32

Ти ил не видис добро ил не видис ниста а да не цујес то се види. Фахро је у овој дрзави изрекетиро ког је год могао а репови око убистава и криминала му се вуку километарски. И да би се спасио покусава да се ували у Бакирову фотељу. Он одлази а ко це послије њега у прецједниство је велика непознаница. Исто је и са мјестом прецједника РС и ту це да буде тензија великих до избора. А за лопове и криминалце надам се да неце бити мјеста

Name

банесссс

05.07.2017 11:13

Ударила сила у главу.Њих два као и остали политицари из врха имају пара висе од свих градјана па не знају ста це од силе,па це се они свадјати а народ це једне оптузивати а друге подрзавати и тако као и до сада,народу дај да се бави глупостима а они це красти и владати и јос манипулисати народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

05.07.2017 11:14

Тако је Фахрудине све је тачно ако си му реко!Има да изађе на видело да је тадашња СДА по наговору америке,убијала и жртвовала своје људе у Сребреници и свуда по БиХ да би американци на основу тога могли да бомбардују Српске положаје...Алија је први одбио да прихвати Милошевићеву понуду да остане у крњој СФРЈ, да је прихватио понуду могао је да буде избегнут рат у БиХ...Наравно да сву одговорност за све што се дешавало у БиХ од 1992-ге па до сада сноси искључиво и једино злогласна СДА и сви њени чланови и присталице...Ајде бошњаци дозовите се памети више,крајње је време да се манете ратно хушкачке политике и окренете се миру, стабилности,суживоту са својим Српским народом у: БиХ,Србији и Црној Гори и уопште на целом Балкану,то је и у интересу вас и ваше деце као и у интересу будућих генерација зар не???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

05.07.2017 11:15

Нису заратили, дијеле власт и лезе на парама, а народ хода без пола зуба у глави, купује најјефтиније млијеко и риба аута на зетоне. Обицна представа за будале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

05.07.2017 13:15

Сарајево,ал ме насмија са овим да народ хода без пола зуба у глави,ал зато гласају за Бакира,Милета и Драгана.

Name

ре Сарајево

05.07.2017 19:18

Видио сам доста просвјетних радника и у Федерацији и у РС-у без зуба,то није ствар Бакира или Додика,него ствар културе.немој ми само реци да они немају пара за поправку зуба.Радије нас народ даје за килу јањетине,односно прасетине,него за зуб.

Name

Ре ре Сарајево

06.07.2017 00:50

Није 800 КМ ствар културе, вец главобоља, вјеруј ми. Назалост, то је тако, а ова двојица се као свадјају. То им добро пролази код пензионера и оних слабоконтајуцих...

Name

4 прста

05.07.2017 12:28

Па стварно Бакирага, напустај то муслиманско братство. Какав Египат, какви бакрачи. Ево гледам ону твоју фотографију са 4 прста? Шта це ти то? Немереш вала сједит и на европској и на тој милитаристићкој столици која ондак све нас муслимане сврстава у исти кош. Па ђеш нафаку тражит у Каиру, Истамбулу или Техерану. Нафаке је за муслимане највише било у Југославији, али мораш знат да је твој бабо ућество у рушењу. Знаш да су муслимани нидили да буде предсједник те нове YУ без ЗСловеније и Зхрвацке? Да смо слусали рахметли Зилфикарпашића и оног Туњу тако би и било. Али не би било рата и страдања у које нас је гурно твој бабо. Фахро је овдје у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фахро Бот

05.07.2017 16:56

Каква 4 прста није јапанска мафија па да је пети прст откино и дао као доказ лојалности

Name

Драган

05.07.2017 14:57

Удрите се, ако треба ми ћемо помоћи обојици. :Д

ОДГОВОРИТЕ