Обамејан остаје без 150.000.000 евра!

Нападачу Дортмунда истиче рок за реализацију трансфера у Кину.

Фудбал 07.07.2017 | 10:00
Обамејан остаје без 150.000.000 евра!
Пре отприлике 35 дана Пјер Емерик Обамејан је заједно са оцем и двојицом браће ускочио у своја луксузна кола и отишао у Француску да се проводи. Изгледало је то као опроштај од Дортмунда, чинило се да се ближи растанак, али је мало-помало дошло време за поновни сусрет са Милионерима.

“Очекујемо га у петак на тренингу, на почетку припрема за нову сезону”, изјавио је за Билд спортски директор Борусије Михаел Цорк.

Приче о одласку са Вестфалена у Пари Сен Жермен или кинески Тјенђин утихнуле су протеклих дана. Флерт са Миланом, који се већ недељама стидљиво дешава, више је као пламичак без правог сјаја, јер без обзира што имају огроман буџет Росонери не могу да приуште себи луксуз звани први стрелац Бундеслиге.

Оно што се зна јесте да кинески Тјенђин и даље тражи нападача после неуспелог покушаја да купи од Келна Антонија Модеста (29) и да и даље озбиљно размишља о Обамејану, иако фамозна понуда од 80.000.000 евра још увек није послата на адресу Борусије и репрезентативца Габона.

Приде, прелазни рок у Кини траје до 14. јула, што значи да Обамејан има још само девет дана форе да заврши трансфер каријере и осети опојан мирис кинеских милиона. Подсетимо челници Тјенђина му нуде рекордну плату од 30.000.000 евра годишње, а у комбинацији са петогодишњом обавезом лаком математиком долазимо до суме од 150.000.000, што је греота испустити зар не?

И читав овај месец за голгетера Борусије је месец рокова и ултиматума. Други рок му је 26. јул до када треба да се изјасни да ли остаје у Дортмунду или напушта Вестфален. То је и из разлога што Милионери желе да знају с каквим кадром располажу за следећу сезону и да виде могу ли да пронађу адекватну замену до краја прелазног рока.

Дакле, време је одлуке за Пјера Емерика Обамејана и можда за највећи трансфер овог лета.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар