Obamejan ostaje bez 150.000.000 evra!

Napadaču Dortmunda ističe rok za realizaciju transfera u Kinu.

Fudbal 07.07.2017 | 10:00
Obamejan ostaje bez 150.000.000 evra!
Pre otprilike 35 dana Pjer Emerik Obamejan je zajedno sa ocem i dvojicom braće uskočio u svoja luksuzna kola i otišao u Francusku da se provodi. Izgledalo je to kao oproštaj od Dortmunda, činilo se da se bliži rastanak, ali je malo-pomalo došlo vreme za ponovni susret sa Milionerima.

“Očekujemo ga u petak na treningu, na početku priprema za novu sezonu”, izjavio je za Bild sportski direktor Borusije Mihael Cork.

Priče o odlasku sa Vestfalena u Pari Sen Žermen ili kineski Tjenđin utihnule su proteklih dana. Flert sa Milanom, koji se već nedeljama stidljivo dešava, više je kao plamičak bez pravog sjaja, jer bez obzira što imaju ogroman budžet Rosoneri ne mogu da priušte sebi luksuz zvani prvi strelac Bundeslige.

Ono što se zna jeste da kineski Tjenđin i dalje traži napadača posle neuspelog pokušaja da kupi od Kelna Antonija Modesta (29) i da i dalje ozbiljno razmišlja o Obamejanu, iako famozna ponuda od 80.000.000 evra još uvek nije poslata na adresu Borusije i reprezentativca Gabona.

Pride, prelazni rok u Kini traje do 14. jula, što znači da Obamejan ima još samo devet dana fore da završi transfer karijere i oseti opojan miris kineskih miliona. Podsetimo čelnici Tjenđina mu nude rekordnu platu od 30.000.000 evra godišnje, a u kombinaciji sa petogodišnjom obavezom lakom matematikom dolazimo do sume od 150.000.000, što je greota ispustiti zar ne?

I čitav ovaj mesec za golgetera Borusije je mesec rokova i ultimatuma. Drugi rok mu je 26. jul do kada treba da se izjasni da li ostaje u Dortmundu ili napušta Vestfalen. To je i iz razloga što Milioneri žele da znaju s kakvim kadrom raspolažu za sledeću sezonu i da vide mogu li da pronađu adekvatnu zamenu do kraja prelaznog roka.

Dakle, vreme je odluke za Pjera Emerika Obamejana i možda za najveći transfer ovog leta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar