Оптужница против три радника Сипе

Тужилаштво БиХ подигло је оптуженицу против три службеника Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ која су неовлаштено и противзаконито користили акт упућен омбудсману за људска права, као и личне податке у провођењу дисциплинског поступка против запослене у Сипи.

Босна и Херцеговина 05.07.2017 | 10:25
Оптужница против три радника Сипе
Оптужница је подигнута против Јована Илића, те службеника Сипе у Тузли Небојше Крнојелца и Смајила Мухића, саопштено је из Агенције.

Рјешењем Агенције за државну службу /АДС/ БиХ је кориштење личних података државне службенице у дисциплинском поступку против ње оцијењено као неосновано, а на основу чега је и дисциплинска комисија АДС-а донијела рјешење којим је одбијен као неоснован захтјев за покретање дисциплинског поступка Агенције за истраге и заштиту против службенице.

Оптужене терете да су као службена и одговорна лица у институцијама БиХ, без пристанка појединца, противно условима прописаним у закону, личне податке користили супротно законом дозвољеној сврси њихова прикупљања, чиме су починили кривично дјело недозвољено кориштење личних података.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар