Није само Јувентус! И Интер хоће да га купи!

За 50. 000. 000 евра! Жели га и један енглески клуб!

Фудбал 07.07.2017 | 09:45
Није само Јувентус! И Интер хоће да га купи!
Ни продужетак уговора са Лацијом није довољна брана за све велике клубове који желе Сергеја Милинковић Савића. Лацио ће бити на мукама да одоли свим суперпонудама за српског везисту и задржи га у тиму.

Пре неколико дана је постало јасно да је Јувентус нациљао Милинковић Савића као једно од капиталних појачања. Највише због тога јер га изричито жели тренер Масимилијано Алегри, али Јуве није једини велики клуб који је спреман да плати 50.000.000 евра за Сергеја.

Како МОЗЗАРТ Спорт сазнаје, за највреднијег српског фудбалера у овом тренутку је исту суму спреман да плати и Интер! Као и још један неименовани енглески клуб.

Интер може да Сергеја учини најплаћенијим српским фудбалером свих времена и капиталним појачањем за наредну сезону. Али под условом да Лацио заиста жели да отвори преговоре о продаји српског везисте. Што у овом тренутку није реално…

Председник Небескоплавих Клаудио Лотито је познат као тежак преговарач и нема намеру ни да седа за сто за мању понуду од 50.000.000 евра. Сасвим сигутрно је да ће Лотито тражити и више за Сергеја, али се цена од 50.000.000 евра сматра реалном у овом тренутку.

План Лација је да задржи носиоце игре и да следеће сезоне нападне пласман међу четири најбоља клуба у Серији А што значи и пласман у Лигу шампиона. И велики новац… МилинковићСавић је један од кључних играча, па је јасно да би без њега та мисија била много тежа.

Међутим, прелазни рок је тек почео и до 1. септембра је све могуће… Интерова жеља да ангажује Милинковић Савића није спорна. Баш као ни Јувентусова. Неразури су после пеглања проблема са финансијским фер-плејом тек сада кренули у прелазни рок и озбиљну куповину. Није спорно ни да ће моћни Сунинг издвојити озбиљан новац за појачања овог лета. Већ су платили око 27.000.000 евра за младог словачког штопера Милана Шкринијара, тако да није никакво чудо што су спремни да плате већу суму са калибар играча као што је Милинковић Савић.

Са доласком Лучана Спалетија на клупу, најављена је и реконструкција у тиму Интера. Очекује се да ће Спалети променити формацију у 4-2-3-1, а да ће места у првој постави задржати само Хандановић, Гаљардини, Кандрева и Икарди. Евентуално Миранда…

Спалетијева прва жеља на месту централног везисте је био Најноглан, али Рома не жели да прода Белгијанца ни за 70.000.000 евра. У Интеру виде Сергеја баш на тој позицији иза Икардија, и између Кандреве и још једног крила (жеља је Ди Марија) чиме би српски везиста постао један од носилаца игре.

Али за реализацију трансфера је прво потребно да Лацио има жељу да преговара. Ако се то деси, Интер може да се нада бољој стартној поизицији од Јувентуса. Лотито је љут на управу Јувентуса која му је иза леђа преговарала са Кеитом и радије ће појачати Интер него Стару даму. Ако буде желео да прода Сергеја… 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар