Nije samo Juventus! I Inter hoće da ga kupi!

Za 50. 000. 000 evra! Želi ga i jedan engleski klub!

Fudbal 07.07.2017 | 09:45
Nije samo Juventus! I Inter hoće da ga kupi!
Ni produžetak ugovora sa Lacijom nije dovoljna brana za sve velike klubove koji žele Sergeja Milinković Savića. Lacio će biti na mukama da odoli svim superponudama za srpskog vezistu i zadrži ga u timu.

Pre nekoliko dana je postalo jasno da je Juventus naciljao Milinković Savića kao jedno od kapitalnih pojačanja. Najviše zbog toga jer ga izričito želi trener Masimilijano Alegri, ali Juve nije jedini veliki klub koji je spreman da plati 50.000.000 evra za Sergeja.

Kako MOZZART Sport saznaje, za najvrednijeg srpskog fudbalera u ovom trenutku je istu sumu spreman da plati i Inter! Kao i još jedan neimenovani engleski klub.

Inter može da Sergeja učini najplaćenijim srpskim fudbalerom svih vremena i kapitalnim pojačanjem za narednu sezonu. Ali pod uslovom da Lacio zaista želi da otvori pregovore o prodaji srpskog veziste. Što u ovom trenutku nije realno…

Predsednik Nebeskoplavih Klaudio Lotito je poznat kao težak pregovarač i nema nameru ni da seda za sto za manju ponudu od 50.000.000 evra. Sasvim sigutrno je da će Lotito tražiti i više za Sergeja, ali se cena od 50.000.000 evra smatra realnom u ovom trenutku.

Plan Lacija je da zadrži nosioce igre i da sledeće sezone napadne plasman među četiri najbolja kluba u Seriji A što znači i plasman u Ligu šampiona. I veliki novac… MilinkovićSavić je jedan od ključnih igrača, pa je jasno da bi bez njega ta misija bila mnogo teža.

Međutim, prelazni rok je tek počeo i do 1. septembra je sve moguće… Interova želja da angažuje Milinković Savića nije sporna. Baš kao ni Juventusova. Nerazuri su posle peglanja problema sa finansijskim fer-plejom tek sada krenuli u prelazni rok i ozbiljnu kupovinu. Nije sporno ni da će moćni Suning izdvojiti ozbiljan novac za pojačanja ovog leta. Već su platili oko 27.000.000 evra za mladog slovačkog štopera Milana Škrinijara, tako da nije nikakvo čudo što su spremni da plate veću sumu sa kalibar igrača kao što je Milinković Savić.

Sa dolaskom Lučana Spaletija na klupu, najavljena je i rekonstrukcija u timu Intera. Očekuje se da će Spaleti promeniti formaciju u 4-2-3-1, a da će mesta u prvoj postavi zadržati samo Handanović, Galjardini, Kandreva i Ikardi. Eventualno Miranda…

Spaletijeva prva želja na mestu centralnog veziste je bio Najnoglan, ali Roma ne želi da proda Belgijanca ni za 70.000.000 evra. U Interu vide Sergeja baš na toj poziciji iza Ikardija, i između Kandreve i još jednog krila (želja je Di Marija) čime bi srpski vezista postao jedan od nosilaca igre.

Ali za realizaciju transfera je prvo potrebno da Lacio ima želju da pregovara. Ako se to desi, Inter može da se nada boljoj startnoj poiziciji od Juventusa. Lotito je ljut na upravu Juventusa koja mu je iza leđa pregovarala sa Keitom i radije će pojačati Inter nego Staru damu. Ako bude želeo da proda Sergeja… 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar