Славно име и презиме у Франкфурту!

Није лако играти фудбал и звати се Нелсон Мандела. Све што урадите - изаваће пажњу јавности, а то неретко неће имати велике везе са фудбалом.

Фудбал 06.07.2017 | 22:00
Славно име и презиме у Франкфурту!
Није лако бити професионални фудбалер данас, а нарочито када то покушате да урадите са именом и презименом једног од најпознатијих бораца против доминације беле расе.

Камерунски фудбалер Нелсон Мандела, који је име и презиме добио по покојном председнику Јужне Африке, човеку који је живот посветио обарању "апартхејда", потписао је двогодишњи уговор са Ајнтрахтом.

Овај тинејџер потписао је уговор до 2019. године са бундеслигашем који с клупе води бивши селектор Хрватске, Нико Ковач, а за који наступају тројица наших фудбалера - Слободан Медојевић, Мијат Гаћиновић и позајмљени Лука Јовић.

Мандела је каријеру почео у млађим селекцијама Барселоне пре него што се прешао у Франкфурт у сезони 2013/14. Он је са девет година напустио отаџбину, а 2015. године чак је на кратко прекинуо са бављењем фудбалом.

Он је играо за млађе селекције Ајнтрахта, а очекује се да ће врло брзо дебитовати и за први тим након што је потписао први професионални уговор.

"Веома сам срећан што сам добио ову прилику. У Ајнтрахту се осећам угодно и веома сам поносан што ћу бити са тимом већ на припремама", рекао је овај 18-годишњи нападач.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар