Slavno ime i prezime u Frankfurtu!

Nije lako igrati fudbal i zvati se Nelson Mandela. Sve što uradite - izavaće pažnju javnosti, a to neretko neće imati velike veze sa fudbalom.

Fudbal 06.07.2017 | 22:00
Slavno ime i prezime u Frankfurtu!
Nije lako biti profesionalni fudbaler danas, a naročito kada to pokušate da uradite sa imenom i prezimenom jednog od najpoznatijih boraca protiv dominacije bele rase.

Kamerunski fudbaler Nelson Mandela, koji je ime i prezime dobio po pokojnom predsedniku Južne Afrike, čoveku koji je život posvetio obaranju "aparthejda", potpisao je dvogodišnji ugovor sa Ajntrahtom.

Ovaj tinejdžer potpisao je ugovor do 2019. godine sa bundesligašem koji s klupe vodi bivši selektor Hrvatske, Niko Kovač, a za koji nastupaju trojica naših fudbalera - Slobodan Medojević, Mijat Gaćinović i pozajmljeni Luka Jović.

Mandela je karijeru počeo u mlađim selekcijama Barselone pre nego što se prešao u Frankfurt u sezoni 2013/14. On je sa devet godina napustio otadžbinu, a 2015. godine čak je na kratko prekinuo sa bavljenjem fudbalom.

On je igrao za mlađe selekcije Ajntrahta, a očekuje se da će vrlo brzo debitovati i za prvi tim nakon što je potpisao prvi profesionalni ugovor.

"Veoma sam srećan što sam dobio ovu priliku. U Ajntrahtu se osećam ugodno i veoma sam ponosan što ću biti sa timom već na pripremama", rekao je ovaj 18-godišnji napadač.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar